Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Με τη βοήθεια τεχνολογιών blockchain, οι εκδοτικοί οίκοι ελπίζουν να αυξήσουν τη κερδοφορία τους

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Pearson, ενός από τους μεγαλύτερους εκδότες σχολικών βιβλίων στον κόσμο, είπε ότι ελπίζει ότι η τεχνολογία, όπως τα μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) και το blockchain, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να πάρει ένα μερίδιο από τις πωλήσεις μεταχειρισμένων βιβλίων της καθώς όλο και περισσότερα βιβλία κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο.
    Οι έντυπες εκδόσεις των τίτλων του Pearson -- όπως το "Fundamentals of Nursing", το οποίο πωλείται καινούργιο για 70,88 $ -- μπορούν να μεταπωληθούν πολλές φορές σε άλλους φοιτητές χωρίς να αποφέρουν χρήματα στον εκπαιδευτικό όμιλο που εδρεύει στο Λονδίνο. Καθώς όλο και περισσότερα σχολικά βιβλία περνούν σε ψηφιακή μορφή, ο CEO Andy Bird θέλει να το αλλάξει αυτό. «Στον αναλογικό κόσμο, ένα εγχειρίδιο Pearson μεταπωλήθηκε έως και επτά φορές και θα συμμετείχαμε οικονομικά μόνο στην πρώτη πώληση», είπε στους δημοσιογράφους μετά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της εταιρείας, μιλώντας για τεχνολογικές ευκαιρίες για την εταιρεία. "Η μετάβαση στη ψηφιακή μορφή συμβάλλει στη μείωση της δευτερογενούς αγοράς και η τεχνολογία όπως το blockchain και τα NFT μάς επιτρέπει να συμμετέχουμε σε κάθε πώληση αυτού του συγκεκριμένου αντικειμένου κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής του", παρακολουθώντας το μοναδικό αναγνωριστικό του υλικού στο ledger από "τον κάτοχο Α στον κάτοχο Β, στον κάτοχο Γ», είπε ο Μπερντ, πρώην στέλεχος της Disney.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.