Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ανατροπές στο Starfield: Ο Intel Core ξεπερνά τον AMD Ryzen παρά την αποκλειστική τεχνολογική συνεργασία της δεύτερης με την Bethesda

    Ύστερα από μετρήσεις πολλών επεξεργαστών από την AMD και την Intel στον δικτυακό τόπο pcgameshardware.de, ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι υβριδικοί επεξεργαστές Core της Intel υπερτερούν σαφώς έναντι των αντίστοιχων Ryzen της AMD με και χωρίς 3D V-Cache στο διαστημικό RPG Starfield. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή η AMD "υποστήριξε" ανάλογα το παιχνίδι στο πλαίσιο της εξαιρετικά αποκλειστικής τεχνολογικής συνεργασίας της με την Bethesda. Η πρώτη εντύπωση που δίνει εδώ η AMD είναι σχεδόν καταστροφική, ακόμη και αν το Starfield εξακολουθεί να είναι αποκλειστικό για τους παίκτες που αγόρασαν την Premium Edition.

     

    Η AMD και η Intel παίζουν σε διαφορετικούς γαλαξίες

     

    Ακόμα κι αν πρόκειται περισσότερο για λογοπαίγνιο με αναφορά στο σκηνικό της διαστημικής περιπέτειας που περιμένουν πολλοί παίκτες, η δήλωση αυτή δεν είναι εντελώς λανθασμένη. Τα αποτελέσματα των συγκριτικών ελέγχων του pcgameshardware.de, στα οποία έχουν ήδη υποβληθεί 24 επεξεργαστές και από τους δύο κατασκευαστές, μιλούν μια πολύ σαφή γλώσσα.

     

    Οι άμεσες μονομαχίες των CPU στις αντίστοιχες κατηγορίες τιμής και επιδόσεων φαίνονται προς το παρόν αρκετά δυσάρεστες για την AMD, ειδικά όταν συγκρίνουμε τα δημοφιλή μοντέλα:

     

    • AMD Ryzen 9 7950X3D (100%) έναντι Intel Core i9-13900K (135%)
    • AMD Ryzen 9 5900X (100%) έναντι Intel Core i7-12700K (122%)
    • AMD Ryzen 7 7700X (100%) έναντι Intel Core i5-13600K (119%)
    • AMD Ryzen 7 7800X3D (100%) έναντι Intel Core i7-13700K (115%)

     

    Ωστόσο, οι λόγοι δεν είναι ούτε προφανείς ούτε προφανείς. "Μπορεί να οφείλεται στη μνήμη RAM, επειδή το Starfield τείνει να μην κλιμακώνεται καλά με τους πυρήνες. Αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται στις επιδόσεις ενός πυρήνα. Θα εξετάσουμε το παιχνίδι αργότερα πιο προσεκτικά και θα ελέγξουμε την κλιμάκωση της RAM", λέει ο ειδικός συντάκτης του PCGH David Ney στο πλαίσιο των CPU benchmarks, τα οποία προσδιορίζονται ως συνήθως σε 720p.

     

    Starfield-24-CPU-Benchmarks-Welcher-Prozessor-reicht-aus-pcgh.webp

     

    Αν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην απόδοση της CPU μετά το τέλος της Early Access ή με νέες εκδόσεις του παιχνιδιού, το PCGH θα επανέλθει φυσικά στο θέμα. Προς το παρόν, φαίνεται πολύ μη ικανοποιητικό για την AMD και η πρώτη εντύπωση θα μείνει και πάλι σε πολλούς παίκτες.

     

    Ο συντάκτης του pcgameshardware.de, Raffael Vötter, κλείνει το άρθρο λέγοντας:

    Το multi-threading είναι περίπου στο επίπεδο ενός μέσου παιχνιδιού της Unreal Engine: δυστυχώς όχι καλό. Οι πολλοί πυρήνες των σύγχρονων επεξεργαστών είναι αδρανείς και το φορτίο κατανέμεται σε λίγα νήματα. Σημειώστε, ωστόσο, ότι σκοπίμως μετράμε σκηνές που είναι πολύ πιο απαιτητικές από τον μέσο όρο. Μεγάλα τμήματα του παιχνιδιού τρέχουν καλύτερα από ό,τι σχεδιάσαμε. Οπότε σε κάποια τμήματα, τα πράγματα είναι ζόρικα. Για μεγάλα τμήματα του παιχνιδιού, ωστόσο, οι απαιτήσεις υλικού δεν είναι εξαιρετική (IMHO).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.