Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple χαλαρώνει τους περιορισμούς του App Store και καλωσορίζει τους εξομοιωτές παιχνιδιών ρετρό

    Σε μια σημαντική ενημέρωση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, η Apple πήρε μια πρωτοποριακή απόφαση να επιτρέψει εξομοιωτές ρετρό παιχνιδιών στο App Store, σηματοδοτώντας μια απόκλιση από τις προηγούμενες αυστηρές πολιτικές της. Η κίνηση αυτή ανοίγει την πόρτα στους προγραμματιστές να εισάγουν παιχνίδια προς λήψη μέσω αυτών των εξομοιωτών, αν και με την αυστηρή προειδοποίηση ότι τα παιχνίδια πρέπει να τηρούν όλους τους νομικούς κανονισμούς, υποδηλώνοντας την πάταξη των πειρατικών τίτλων εντός της πλατφόρμας.

     

    Η απόφαση αυτή όχι μόνο σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση της Apple για τα παιχνίδια, αλλά ανταποκρίνεται επίσης σε ένα πάγιο αίτημα των χρηστών iPhone, οι οποίοι συχνά κατέφευγαν σε jailbreaking ή εναλλακτικές μεθόδους για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές εξομοιωτών. Αγκαλιάζοντας τους εξομοιωτές ρετρό παιχνιδιών, η Apple στοχεύει να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις της κοινότητας των παικτών, ενώ ενδεχομένως να περιορίσει τη ροπή προς τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων, ειδικά σε περιοχές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τέτοιες εναλλακτικές λύσεις έχουν κερδίσει έδαφος.

     

    Παράλληλα με αυτή την αλλαγή-ορόσημο, η Apple ενημέρωσε επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές της σχετικά με τις "υπερ-εφαρμογές" όπως το WeChat, επιβάλλοντας ότι τα μίνι-παιχνίδια και οι μίνι-εφαρμογές εντός αυτών των πλατφορμών πρέπει να χρησιμοποιούν HTML5 αντί για εγγενείς εφαρμογές και παιχνίδια. Η κίνηση αυτή θεωρείται ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση από τις αντιμονοπωλιακές αγωγές, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Apple αντιμετωπίζει κατηγορίες για καταστολή του ανταγωνισμού περιορίζοντας την πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες εφαρμογών. Παρά τις προσαρμογές αυτές, οι συνεχιζόμενες εντάσεις εξακολουθούν να υφίστανται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δυσαρέσκεια της Spotify για τις πολιτικές προμήθειας της Apple, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η πορεία του τεχνολογικού γίγαντα προς ένα πιο ανοικτό και ανταγωνιστικό οικοσύστημα App Store εξακολουθεί να είναι γεμάτη προκλήσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: kakuchopurei.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.