Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft ανακοινώνει σχέδιο για τη δημιουργία καταστήματος παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα

      H πρόεδρος του Xbox αποκαλύπτει λεπτομέρειες σε εκδήλωση του Bloomberg

    Η Microsoft έκανε μια ανακοίνωση-έκπληξη εχθές, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά της για το ντεμπούτο ενός καταστήματος παιχνιδιών για κινητές συσκευές μέσα στο έτος. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης επί σκηνής σε μια εκδήλωση του Bloomberg, η πρόεδρος του Xbox Sarah Bond αποκάλυψε ότι το κατάστημα, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο, θα είναι προσβάσιμο μέσω προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο αντί για ειδική εφαρμογή. Η εναρκτήρια σειρά του καταστήματος θα περιλαμβάνει ως ναυαρχίδα το Candy Crush Saga που απέκτησε πρόσφατα η Microsoft.

     

    Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της Microsoft στην αγορά παιχνιδιών για κινητές συσκευές, έναν τομέα στον οποίο κυριαρχούν εδώ και καιρό η Google και η Apple. Με την πρόσφατη εξαγορά της Activision Blizzard King, η Microsoft εδραιώνει την παρουσία της στο χώρο των παιχνιδιών για κινητές συσκευές, αξιοποιώντας την τεράστια δημοτικότητα του Candy Crush Saga και τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων. Ο Bond τόνισε τη λειτουργικότητα του καταστήματος μεταξύ των συσκευών, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη και τις ανταμοιβές τους σε διάφορες πλατφόρμες.

     

    Η είσοδος της Microsoft στο mobile gaming ακολουθεί σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην πολιτική της Apple για τα καταστήματα εφαρμογών που προκάλεσαν οι νομικές διαμάχες με την Epic Games. Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναδιάρθρωσης στο τμήμα παιχνιδιών της Microsoft, με το κλείσιμο αρκετών στούντιο υπό την Bethesda Softworks. Παρά τις προκλήσεις, η στρατηγική επέκταση της Microsoft στο mobile gaming υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών της και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GeekWire File Photo / Nat Levy
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.