Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft αυξάνει την τιμή του Xbox Series X και του Xbox Game Pass

      Οι τιμές της σειράς Xbox Series X θα παραμείνουν ίδιες στις ΗΠΑ ενώ το Xbox Game Pass θα ακριβύνει σε πολλές χώρες

    Η Microsoft αυξάνει τις τιμές του Xbox Series X στις περισσότερες χώρες τον Αύγουστο, εκτός από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Χιλή, τη Βραζιλία και την Κολομβία. Η κατασκευάστρια εταιρεία Xbox αυξάνει επίσης τις μηνιαίες τιμές των συνδρομών Xbox Game Pass και Xbox Game Pass Ultimate για πρώτη φορά τον επόμενο μήνα, με αποτέλεσμα η βασική συνδρομή Game Pass για την κονσόλα να αυξηθεί στα 10,99 δολάρια το μήνα από 9,99 δολάρια που κοστίζει σήμερα.

    "Κρατήσαμε τις τιμές μας για τις κονσόλες για πολλά χρόνια και προσαρμόσαμε τις τιμές ώστε να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες ανταγωνισμού σε κάθε αγορά", αναφέρει η Kari Perez, επικεφαλής επικοινωνίας του Xbox, σε δήλωσή της στο The Verge.

    Η τιμολόγηση της κονσόλας Xbox Series X θα ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση των τιμών που ανακοίνωσε η Sony για το PS5 πέρυσι, με την Xbox Series X να κινείται στις 479,99 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα 549,99 ευρώ στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, στα 649,99 δολάρια CAD στον Καναδά και στα 799,99 δολάρια AUD στην Αυστραλία από την 1η Αυγούστου. Η τιμολόγηση του Xbox Series S δεν θα προσαρμοστεί σε καμία αγορά, παραμένοντας στα 299,99 δολάρια.

     

    Ενώ οι προσαρμογές των τιμών της σειράς Xbox Series X ήταν αναμενόμενες μετά την κίνηση της Sony πέρυσι, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer άφησε επίσης να εννοηθεί τον Οκτώβριο ότι η τιμολόγηση για τις συνδρομές δεν θα κρατήσει για πάντα. Οι τιμές των Xbox Game Pass Ultimate και Game Pass for Console θα αυξηθούν από τις 6 Ιουλίου. Το Xbox Game Pass Ultimate θα μετακινηθεί από τα 14,99 δολάρια το μήνα στα 16,99 δολάρια (14,99 ευρώ / 12,99 λίρες). Η βασική τιμολόγηση του Xbox Game Pass for Console θα μετακινηθεί επίσης από τα 9,99 δολάρια το μήνα στα 10,99 δολάρια (10,99 ευρώ / 8,99 λίρες). Ωστόσο, η Microsoft δεν αλλάζει την τιμολόγηση του PC Game Pass.

     

    Αν είστε ήδη μηνιαίος συνδρομητής του Game Pass, τότε αυτές οι νέες επαναλαμβανόμενες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ πριν από τις 13 Αυγούστου ή τις 13 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Τα νέα μέλη του Xbox Game Pass θα δουν τις νέες τιμές αμέσως στις 6 Ιουλίου. Αν είστε συνδρομητής του Xbox Game Pass μέσω ενός ετήσιου κωδικού, οι νέες τιμές δεν θα τεθούν σε ισχύ μέχρι να πάτε να ανανεώσετε τη συνδρομή σας. Οι περισσότερες αγορές θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των τιμών του Xbox Game Pass, με εξαίρεση ορισμένες τιμές των κονσολών Game Pass που θα παραμείνουν ίδιες στη Νορβηγία, τη Χιλή, τη Δανία, την Ελβετία και τη Σαουδική Αραβία.

     

    Η Microsoft δεν έχει αλλάξει την τιμολόγηση του Xbox Game Pass από το λανσάρισμα της συνδρομής το 2017 και η εταιρεία θέλει να τονίσει ότι αυτό δεν σχετίζεται με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard.

    "Αυτές οι αναπροσαρμογές των τιμών του Game Pass δεν σχετίζονται με τη συμφωνία με την Activision Blizzard και έχουν ως στόχο να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της τοπικής αγοράς", αναφέρει ο Perez.

    Οι αλλαγές στις συνδρομές Xbox της Microsoft ακολουθούν μια γενική τάση αύξησης των τιμών τα τελευταία δύο χρόνια για τις συνδρομές ψυχαγωγίας. Το Netflix αύξησε και πάλι τις τιμές πέρυσι, μετά από σταδιακές αυξήσεις τιμών τα τελευταία χρόνια, ενώ το Disney Plus και το Hulu είδαν επίσης απότομες αυξήσεις τιμών πέρυσι. Η Apple Music και το Spotify έχουν αυξήσει τις τιμές τους στις περισσότερες αγορές τα τελευταία χρόνια. Η Nintendo δεν έχει ακόμη προσαρμόσει τη συνδρομητική υπηρεσία Switch Online από την έναρξή της το 2018 και η Sony μόλις πέρυσι ενημέρωσε τις δικές της συνδρομές PlayStation Plus με νέες συνδρομές PlayStation Plus Essential, Plus Extra και Plus Premium για τους κατόχους PlayStation.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Vjeran Pavic / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.