Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft κλείνει 10ετή συμφωνία με τη Nintendo για το Call of Duty

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι έχει καταλήξει σε 10ετή συμφωνία με τη Nintendo για να κάνει το Call of Duty διαθέσιμο στις κονσόλες της, εάν κλείσει η εξαγορά της Activision Blizzard. Η συμφωνία είναι παρόμοια με ό,τι έχει προσφέρει η Microsoft στη Sony, δεσμευόμενη να συνεχίσει να προσφέρει νέες εκδόσεις του Call of Duty στο Steam την ίδια στιγμή που θα κυκλοφορούν στο Xbox.

    Η συμφωνία είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη για να ασκήσει πίεση στη Sony να αποδεχθεί μια παρόμοια προσφορά, λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, είπε ότι «η Sony έχει εμφανιστεί ως ο πιο ένθερμος πολέμιος της προτεινόμενης εξαγοράς της Microsoft ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι «είναι τόσο ενθουσιασμένη με αυτή τη συμφωνία όσο το Blockbuster ήταν με την άνοδο του Netflix».

     

     

    Η Microsoft επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε προσφέρει στη Sony ένα 10ετές συμβόλαιο για να έχει κάθε νέα κυκλοφορία του Call of Duty διαθέσιμη στο PlayStation την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορήσει στο Xbox. Πρόκειται για μια παραχώρηση που υπονοείται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο του σχεδίου της Microsoft να εξαγοράσει την Activision Blizzard. «Οποιαδήποτε μέρα η Sony θέλει να καθίσει και να μιλήσει, θα χαρούμε να κλείσουμε μια 10ετή συμφωνία και για το PlayStation», είπε ο Smith στο Twitter λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Nintendo.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming, Phil Spencer, ανακοίνωσε τις δεσμεύσεις προς την Nintendo και την Valve αργά το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ και άλλα στελέχη της εταιρείας αναμένεται να συναντηθούν με την πρόεδρο της FTC Λίνα Καν και άλλους επιτρόπους σήμερα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.