Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft υπογράφει δεσμευτική συμφωνία για Call of Duty με τη Nintendo

      Η συμφωνία για τη μεταφορά του Call of Duty σε συσκευές Nintendo ανακοινώθηκε καθώς η Microsoft ετοιμάζεται για δίκη

    Το Call of Duty θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες συσκευών Nintendo την ίδια ημέρα με το Xbox με "πλήρη ισοτιμία δυνατοτήτων και περιεχομένου" στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας μεταξύ των δύο πλατφορμών, ανακοίνωσε ο Brad Smith της Microsoft. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά ο Smith προσέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σήμερα πριν από μια ακρόαση στην οποία η Microsoft θα υποστηρίξει την άποψή της στις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ για να επιτρέψει να προχωρήσει η εξαγορά της Activision Blizzard, του εκδότη του Call of Duty, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το Reuters.

    Η συμφωνία με τη Nintendo είναι σχεδόν βέβαιο ότι αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Microsoft να πιέσει τη Sony να δεχτεί μια παρόμοια προσφορά και να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών για τον ανταγωνισμό. Η κατασκευάστρια εταιρεία του PlayStation έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κύριους αντιπάλους της προτεινόμενης εξαγοράς της Microsoft, λέγοντας ότι κινδυνεύει να μειώσει τον ανταγωνισμό, καθώς κλειδώνει βασικές σειρές όπως το Call of Duty στις κονσόλες Xbox και στις υπηρεσίες της Microsoft όπως το Game Pass.

     

     

    Εκτός από το Call of Duty, το tweet του Smith κάνει αναφορά σε "παιχνίδια Xbox" γενικότερα, αν και δεν προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το ποια franchises μπορεί να είναι αυτά.

    Ο Smith έχει δηλώσει ότι μια παρόμοια 10ετής συμφωνία είναι στο τραπέζι αν η Sony θέλει να υπογράψει. Αλλά ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, έχει χαρακτηρίσει την προσφορά της Microsoft να διατηρήσει το Call of Duty στις κονσόλες της Sony για "αρκετά ακόμη χρόνια" περισσότερο από μια συμφωνία μάρκετινγκ που υφίσταται τώρα, ως "ανεπαρκή σε πολλά επίπεδα".

    Η είδηση της συμφωνίας έρχεται την ώρα που η Microsoft ετοιμάζεται να υποστηρίξει την υπόθεσή της στις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ σήμερα. Στην κλειστή ακρόαση αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Microsoft, όπως ο Brad Smith και ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer, καθώς και ο CEO της Activision Bobby Kotick και ο Jim Ryan της Sony. Αναμένεται επίσης να λάβουν μέρος εκπρόσωποι από την Google, την Nvidia, τη Valve, την Electronic Arts, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κατασκευαστών Παιχνιδιών και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι διαφορετικών εθνικών εποπτικών αρχών ανταγωνισμού, σύμφωνα με το Reuters.

    Η ΕΕ φέρεται να εξέδωσε επίσημη αντιμονοπωλιακή προειδοποίηση προς τη Microsoft σχετικά με τη συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, στην οποία πιστεύεται ότι εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο της συμφωνίας στον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών. Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος της Microsoft, David Cuddy, δήλωσε ότι η εταιρεία "δεσμεύεται να βρει λύσεις και να βρει μια πορεία προς τα εμπρός για αυτή τη συμφωνία" και ότι "ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες [της Ευρωπαϊκής Επιτροπής] και είναι βέβαιη ότι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε".

    Εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έχει επίσης αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ κατέθεσε νομική προσφυγή για να εμποδίσει την εξαγορά στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, υποστηρίζοντας ότι "θα επιτρέψει στη Microsoft να καταστείλει τους ανταγωνιστές των κονσολών παιχνιδιών Xbox και των ταχέως αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων συνδρομητικού περιεχομένου και cloud-gaming". Εν τω μεταξύ, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η συμφωνία "θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές ή λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου", σε δηλώσεις που έλαβαν χώρανωρίτερα αυτό το μήνα.

    Η σημερινή δήλωση της Microsoft αναφέρει ότι η συμφωνία θα φέρει τα παιχνίδια Call of Duty στους "παίκτες της Nintendo", χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο hardware όπως το Nintendo Switch. Καθώς πλησιάζει στον έκτο χρόνο της στην αγορά, η φορητή κονσόλα Switch δείχνει όλο και περισσότερο την ηλικία της και τη σχετικά χαμηλή επεξεργαστική της ισχύ σε σύγκριση με τις πιο πρόσφατες κονσόλες της Sony και της Microsoft, καθώς και τους σύγχρονους υπολογιστές παιχνιδιών, όπου οι παίκτες συνήθως παίζουν τις τελευταίες κυκλοφορίες Call of Duty. Το τελευταίο παιχνίδι Call of Duty που κυκλοφόρησε σε κονσόλα της Nintendo ήταν το Call of Duty: Ghosts του 2013 για το Wii U.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.