Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Nintendo αναγκάζει σε κλείσιμο τον εξομοιωτή Yuzu

    Σε ένα σημαντικό πλήγμα για την κοινότητα εξομοίωσης, η Nintendo μήνυσε με επιτυχία τους προγραμματιστές πίσω από το Yuzu, έναν δωρεάν εξομοιωτή ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια Nintendo Switch σε Windows, Linux και Android. Η Tropic Haze, οι προγραμματιστές, συμφώνησαν σε διακανονισμό με τη Nintendo, που περιλαμβάνει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο πλαίσιο μόνιμης διαταγής, η Tropic Haze υποχρεούται να σταματήσει κάθε διανομή, διαφήμιση ή προώθηση του Yuzu και οποιουδήποτε σχετικού πηγαίου κώδικα ή χαρακτηριστικών. Το δικαστήριο επιβάλλει επίσης την παράδοση του ιστότοπου yuzu-emu.org στη Nintendo και απαγορεύει την υποστήριξη ή τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε οποιαδήποτε σχετική διαδικτυακή παρουσία.

     

    Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο πρωταρχικός σκοπός του Yuzu είναι να παρακάμπτει την κρυπτογράφηση του Nintendo Switch, επιτρέποντας στους χρήστες να παίζουν πειρατικά παιχνίδια. Ενώ η Tropic Haze συμβιβάστηκε για να αποφύγει μια δαπανηρή νομική μάχη, ο διακανονισμός εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του λογισμικού εξομοίωσης. Οι εξομοιωτές συχνά υπάρχουν σε μια νομική γκρίζα ζώνη, με τον αντίστροφα κατασκευασμένο κώδικα να επιτρέπει παιχνίδια κονσόλας σε υλικό μη κονσόλας. Ωστόσο, η ανάγκη για κλειδιά κρυπτογράφησης και firmware συστήματος από το Nintendo Switch έχει οδηγήσει σε ανησυχίες για πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικά όταν οι χρήστες παίζουν πειρατικά παιχνίδια. Ο διακανονισμός της Tropic Haze σηματοδοτεί επίσης το τέλος του Citra, ενός εξομοιωτή Nintendo DS και 3DS που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα, με τον πηγαίο κώδικα και των δύο έργων να αφαιρείται από το GitHub.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.