Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Sony δοκιμάζει τη φωνητική συνομιλία Discord και πολλά άλλα για την επόμενη ενημέρωση συστήματος PS5

      Έρχεται επίσης και υποστήριξη VRR για 1440p, ενημερώσεις ασύρματου ελεγκτή και καλύτερη εξοικονόμηση μεταφοράς δεδομένων

    Η Sony έχει αρχίσει να κυκλοφορεί την επόμενη έκδοση beta λογισμικού για το PS5 και δοκιμάζει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών που θα προστεθούν στην επόμενη ενημέρωση λογισμικού συστήματος «τους επόμενους μήνες».

    Η κύρια λειτουργία είναι η προσθήκη της ενσωματωμένης φωνητικής συνομιλίας Discord, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτρέπει τη φωνητική συνομιλία μεταξύ του PS5 και άλλων πλατφορμών gaming. Για να το χρησιμοποιήσουν, οι κάτοχοι PS5 θα πρέπει να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους PlayStation Network και Discord και να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή Discord σε άλλη συσκευή για να ξεκινήσουν τη συνομιλία.

    Η Sony επεκτείνει επίσης την υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης (VRR) για να συμπεριλάβει οθόνες 1440p. Το VRR επιτρέπει στην οθόνη να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσής της στον ρυθμό καρέ που εξάγεται από την κονσόλα εν κινήσει, δημιουργώντας μια πολύ πιο ομαλή, χωρίς τρεμούλιασμα εικόνα. Αυτή θα είναι μια χρήσιμη ενημέρωση για άτομα που διαθέτουν ήδη οθόνες VRR 1440p — μια δημοφιλής διαμόρφωση για παιχνίδια υπολογιστή.

    Υπάρχουν επίσης πολλές βελτιώσεις στη διεπαφή χρήστη, τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και τη γενική λειτουργικότητα στην έκδοση beta. Μερικά που ξεφεύγουν από τη σύνοψη της Sony περιλαμβάνουν: ασύρματες ενημερώσεις firmware για ελεγκτές DualSense, ένα βελτιωμένο πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, περισσότερες επιλογές μεταφοράς δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της πολύ πιο εύκολης μεταφοράς δεδομένων αποθήκευσης από το PS4 στο PS5 και της μεταφοράς δεδομένων από τη μια κονσόλα PS5 σε άλλη, προεπιλογές ανά παιχνίδι για περιόδους σύνδεσης για πολλούς παίκτες και μη αυτόματες μεταφορτώσεις για λήψεις παιχνιδιών στην εφαρμογή PlayStation, για εκείνες τις κρίσιμες στιγμές που απλά δεν εμπιστεύεστε τη δυνατότητα αυτόματης μεταφόρτωσης.

    Μόνο στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Sony δοκιμάζει επίσης τη λήψη παιχνιδιών χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές: απλώς πείτε "Γεια PlayStation, καταγράψτε το παιχνίδι!" για να αποθηκεύσετε ένα βίντεο από το πρόσφατο παιχνίδι σας.

    Είναι μια σχετικά γεμάτη ενημέρωση συστήματος, λοιπόν. Οι συμμετέχοντες στη beta θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα τους λέει πώς να συμμετάσχουν. Ως συνήθως, η Sony προειδοποιεί ότι ενδέχεται να μην μπουν όλες οι λειτουργίες στην τελική ενημέρωση για όλους τους κατόχους PS5 και ότι ορισμένες λειτουργίες «μπορεί να δουν σημαντικές αλλαγές». Αλλά γενικά, αυτές οι δοκιμές beta είναι μια αρκετά καλή ένδειξη για το τι θα περιλαμβάνει η τελική ενημέρωση σε έναν ή δύο μήνες.


    Πηγή
    Φωτογραφία: James Bareham/Polygon
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.