Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Λεπτομερές teardown του νέου PS5 'Slim' αποκαλύπτει τις διαφορές από τον προκάτοχό του

      Το επανασχεδιασμένο PS5 της Sony έχει κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό μοντέλο

    Το PlayStation 5 "slim" καταφθάνει αυτό το μήνα και ένα νέο βίντεο με το teardown δείχνει τι μπορούμε να περιμένουμε, από τις εσωτερικές διαφορές μέχρι το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν φαίνεται πολύ μικρότερο συνολικά. Ίσως να είναι ο πιο διακριτικός αλλά ασυνήθιστος επανασχεδιασμός της Sony μέχρι σήμερα.

     

    Ο YouTuber Dave Lee πήγε πρόσφατα στα χέρια με το νέο μοντέλο PS5 και έδωσε μια προεπισκόπηση του πώς φαίνεται σε σύγκριση με τις αρχικές εκδόσεις του 2020. Ένα από τα μεγαλύτερα συμπεράσματα που έβγαλε είναι, ότι η κονσόλα, αν και ελαφρύτερη, δεν αισθάνεται απαραίτητα τόσο πολύ μικρότερη σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις. Ίσως γι' αυτό η Sony δεν προωθεί επίσημα τη νέα συσκευή ως "λεπτή" έκδοση. Εδώ είναι η φωτογραφία του δίπλα-δίπλα:

     

    b3ac877e9eaf8600c385b481f5943d30.webp

     

    Από εκεί και πέρα, ο Lee αναλύει μερικές από τις λιγότερο προφανείς αλλαγές. Μερικές τις γνωρίζαμε ήδη, όπως η υποδοχή USB-A στο μπροστινό μέρος που αντικαταστάθηκε από δύο θύρες USB-C, καθώς και τα πλευρικά πάνελ που χωρίζονται σε δύο κομμάτια για να φιλοξενήσουν τη νέα αποσπώμενη μονάδα δίσκου. Ο Lee έδειξε πώς βγαίνει η μονάδα δίσκου και φαίνεται πραγματικά απλή και βολική. Δεν υπάρχουν βίδες. Αντ' αυτού, πιέζοντας μια γλωττίδα απελευθερώνεται από το περίβλημα, ενώ μια υποδοχή κοντά στο κάτω μέρος είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται με την υπόλοιπη κονσόλα. 

     

     

    Λιγότερο ωραία είναι τα νέα διαφανή πλαστικά μανταλάκια που σταθεροποιούν την κονσόλα όταν είναι τοποθετημένη οριζόντια. Αν και προστέθηκαν για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του PS5, δεδομένου του νέου σχεδιασμού της αποσπώμενης μονάδας δίσκου, ο Lee δεν εντυπωσιάστηκε. Το ίδιο ισχύει και για τα ίδια τα διαιρούμενα πάνελ, τα οποία έχουν διαφορετικό φινίρισμα. Το κάτω μέρος είναι ένα ματ λευκό που διαφέρει λίγο από την τρέχουσα σχεδίαση και το πάνω μέρος έχει γυαλιστερό φινίρισμα.

     

     

    Στο εσωτερικό του νέου PS5, ο Lee επεσήμανε μερικές διαφορές. Η επάνω εξαγωγή θερμότητας είναι λιγότερο στυλιζαρισμένη, με απλούς αεραγωγούς αντί για ένα σπειροειδές κέλυφος σαλιγκαριού. Η εσωτερική διάταξη της μονάδας SSD είναι επίσης διαφορετική. Αυτό είναι το κομμάτι που τροφοδοτεί τις ταχύτητες φόρτωσης του PS5 και δεν είναι ακόμη σαφές αν ο νέος σχεδιασμός θα επηρεάσει καθόλου τις επιδόσεις. Οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν υπάρχει πραγματική διαφορά. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πώς τα νέα PS5 αντιμετωπίζουν τη θερμότητα, δεδομένου ότι η ίδια CPU λειτουργεί σε μικρότερο χώρο.

     

    Τα νέα PS5 θα κοστίζουν 500 δολάρια για τη μονάδα με μονάδα δίσκου και 450 δολάρια για την αμιγώς ψηφιακή έκδοση, με δυνατότητα αναβάθμισης σε μονάδα δίσκου αργότερα με επιπλέον 70 δολάρια. Υπάρχει επίσης μια κάθετη βάση που πωλείται ξεχωριστά για 30 δολάρια, αν και με βάση το παραπάνω βίντεο φαίνεται ότι οι κονσόλες στέκονται μια χαρά από μόνες τους. Η Sony πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο PS5 αργότερα τον Νοέμβριο.

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dave Lee / Kotaku
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.