Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το PlayStation Portal της Sony δίνει μια μπερδεμένη πρώτη εντύπωση

      Το υβρίδιο χειριστηρίου/ταμπλέτας έχει σχεδιαστεί για να είναι μια λύση που "απλά λειτουργεί"

    Το νέο PlayStation Portal της Sony που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου είναι μια συσκευή αξίας 199,99 δολαρίων που κάνει μόνο ένα πράγμα: μεταδίδει παιχνίδια μέσω Wi-Fi από το PlayStation 5 του σπιτιού σας, προϋποθέτοντας ότι έχετε ήδη την ακριβή κονσόλα της Sony. Δεν κάνει κανενός είδους cloud streaming, όπως το Geforce Now της Nvidia ή η συνδρομή PlayStation Plus Premium της ίδιας της Sony, και δεν μπορεί να τρέξει τίποτα τοπικά (ούτε καν το YouTube ή το Netflix). Το Portal είναι ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που η Sony παρουσίασε για πρώτη φορά με το PS3 και το PSP το 2006, το οποίο είναι επίσης ευρέως διαθέσιμο σε άλλες συσκευές που μπορεί να έχετε ήδη στην κατοχή σας.

     

    Ο Antonio G. Di Benedetto, συντάκτης του The Verge, πέρασε κάποιες μέρες με το PlayStation Portal και περιγράφει τις εμπειρίες του.

     

    Το υλικό του Portal είναι ουσιαστικά αυτό που θα παίρνατε μετά την τοποθέτηση μιας οθόνης LCD οκτώ ιντσών ανάμεσα στα δύο μισά ενός τυπικού χειριστηρίου DualSense. Η πλαστικοποιημένη οθόνη έχει ανάλυση 1080p και μέγιστη ανανέωση 60Hz - απολύτως επαρκής για μια οθόνη αυτού του μεγέθους. Υποστηρίζει Wi-Fi 5 (802.11ac), διαθέτει μη αφαιρούμενη μπαταρία 4.370mAh που φορτίζει μέσω USB-C, στερεοφωνικά ηχεία από πάνω, υποδοχή ακουστικών 3,5 mm και συνδέεται με τα νέα ακουστικά της Sony με δυνατότητα PlayStation Link για loseless ήχο, ενώ δεν προσφέρει συνδεσιμότητα Bluetooth. Αυτές οι προδιαγραφές δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ιδιαίτερο, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το PS5 είναι αυτό που κάνει όλη τη βαριά δουλειά ουσιαστικά.

     

    111323_PlayStation_Portal_ADiBenedetto_0002.webp

     

    Όσον αφορά την κατασκευή του, αν έχετε κρατήσει ποτέ ένα χειριστήριο DualSense στο παρελθόν, θα έχετε μια αίσθηση του πώς είναι να κρατάτε το Portal. Αισθάνεται όπως φαίνεται: ένα DualSense χωρισμένο στη μέση και τεντωμένο για να φιλοξενήσει μια οθόνη αφής 16:9 στη μέση. Διατηρεί ακόμη και τα έξυπνα απτικά χαρακτηριστικά και τις προσαρμοστικές σκανδάλες του DualSense. Ωστόσο, το γεγονός ότι είναι ένα τυπικό DualSense σημαίνει επίσης ότι οι αναλογικοί μοχλοί του μπορεί τελικά να χάσουν την ευθυγράμμισή τους μετά από μήνες ή χρόνια βαριάς/παρατεταμένης χρήσης, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και στο εξίσου ακριβό DualSense Edge, το οποίο μπορεί να διορθωθεί μέσω αντικαταστάσιμων μονάδων μοχλών.

     

    111323_PlayStation_Portal_ADiBenedetto_0004.webp

     

    Το Portal μπορεί να φαίνεται λίγο άβολο και ογκώδες, αλλά δεν είναι πολύ βαρύ. Ζυγίζει περίπου 530 γραμμάρια, το οποίο είναι πάνω από 100 γραμμάρια βαρύτερο από ένα Nintendo Switch OLED, αλλά πάνω από 100 γραμμάρια ελαφρύτερο από το κάπως χοντροκομμένο Steam Deck. Σε σύγκριση με ένα Switch με τα τυπικά χειριστήρια Joy-Con, το αντιστάθμισμα στο βάρος αντισταθμίζεται από τις μεγάλες λαβές του που είναι πιο άνετες στη χρήση για παρατεταμένες περιόδους παιχνιδιού.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Antonio G. Di Benedetto
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.