Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Φήμες λένε ότι ο έλεγχος ταυτότητας υλικού για το PSVR2, έχει παρακαμφθεί

    Ο έλεγχος ταυτότητας σε επίπεδο υλικού στο PSVR2, ο οποίος ανιχνεύει αν το σετ ακουστικών εικονικής πραγματικότητας είναι συνδεδεμένο με ένα PS5, φέρεται να έχει "σπάσει". Ο δημιουργός προγραμμάτων οδήγησης PC για μη συμβατές συσκευές VR, iVRy, εργάζεται για να κάνει το ολοκαίνουργιο VR headset της Sony να λειτουργεί με PC. Η πιστοποίηση του υλικού PSVR2 έχει πλέον σπάσει από αυτούς στον υπολογιστή. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το PSVR2 μπορεί πλέον να αναγνωρίζει ένα PC ως PS5 και, επομένως, να παρέχει περαιτέρω πρόσβαση. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημιουργό του iVRy, η πραγματική δουλειά μόλις άρχισε.

     

    Ο δημιουργός του iVRy δήλωσε ότι, επί του παρόντος, για να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα PSVR2 σε ένα PC μέσω προγραμμάτων οδήγησης, θα πρέπει είτε να έχει μια GPU VirtualLink είτε έναν προσαρμογέα VirtualLink. Ωστόσο, το σετ κεφαλής δεν απαιτεί VirtualLink. Επισήμαναν ότι είναι δυνατό να φτιάξουν έναν φθηνότερο, ειδικό για το PSVR2 προσαρμογέα για το σκοπό αυτό, αλλά πρόσθεσαν ότι δεν είναι μια δουλειά που αφορά ειδικά τη δική τους δουλειά. Επίσης ανέφεραν ότι έπρεπε να γίνει η ίδια κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί το PS5, προκειμένου το PSVR2 να αναγνωρίσει ένα PC ως κονσόλα. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό ξεπερνά κατά πολύ ένα απλό τέχνασμα ή hack.

    Επίσης αναφέρθηκε ότι το PSVR2 είναι ήδη συμβατό με PC ως εικονική οθόνη. Σύμφωνα με τον δημιουργό του iVRy, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε προγράμματα οδήγησης για PC για το αρχικό σετ κεφαλής PSVR, το PSVR2 λειτουργεί ως εικονική οθόνη σε PC σε λειτουργία "cinema" σε GPUs της σειράς 20xx της Nvidia και άνω με θύρες VirtualLink, GPUs AMD 6800/6900 με θύρες USB-C "VR" ή με τον προσαρμογέα BizLink.Αυτό επιτρέπει στους κατόχους PSVR2 να συνδέσουν τα ακουστικά τους σε έναν υπολογιστή, επιτρέποντας στο σετ κεφαλής να λειτουργεί ως εικονική οθόνη γραφείου με κίνηση 3dof (ισοδύναμη με τη λειτουργία Cinema Mode στο PS5).

     

    Ωστόσο, προς το παρόν δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται με παιχνίδια VR σε PC. Για το σκοπό αυτό, θα απαιτηθούν οδηγοί SteamVR μαζί με πρόσθετη υποστήριξη λογισμικού.


    Πηγή
    Φωτογραφία: twistedvoxel.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.