Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ομάδα διανομής τηλεοπτικών εκπομπών CAKES εγκαταλείπει τη "Σκηνή" και κλείνει

    Η ομάδα διανομής ταινιών CAKES έκλεισε. Στον απόηχο του κλεισίματος της RARBG, αυτό είναι ένα ακόμη χτύπημα για το οικοσύστημα της πειρατείας. Ενώ η CAKES ήταν μέρος του The Scene, οι περισσότερες από τις κυκλοφορίες τηλεοπτικών σειρών της κατέληξαν τελικά και σε δημόσιους ιστότοπους. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα τηλεοπτικών κυκλοφοριών GLHF, η οποία έχει επίσης σιωπήσει.

     

    Για αρκετές δεκαετίες, το The Scene ήταν μια βασική πηγή για το πειρατικό περιεχόμενο που διατίθεται στο Διαδίκτυο. Τεχνικά, οι ομάδες αυτές λειτουργούν σε ένα κλειστό οικοσύστημα, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων που δημοσιεύονται σε ιδιωτικούς διακομιστές της "Σκηνής" έβρισκαν τελικά το δρόμο τους σε δημόσιες πειρατικές ιστοσελίδες. Η μυστικοπαθής φύση της "Σκηνής" αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για την επιβολή του νόμου, αλλά το καλοκαίρι του 2020, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκανε μια σημαντική ανακάλυψη. Μετά από ενδελεχή έρευνα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρία μέλη της επιφανούς ομάδας SPARKS.

     

    Οι επιδρομές και η ποινική έρευνα προκάλεσαν σοκ σε όλη τη Σκηνή. Ορισμένα γκρουπ σταμάτησαν εντελώς να κυκλοφορούν και άλλα επιβράδυναν σημαντικά την παραγωγή τους, γεγονός που έγινε αισθητό και σε πολλά μέρη του οικοσυστήματος της δημόσιας πειρατείας. Εν μέσω αυτής της αναταραχής, εμφανίστηκε μια νέα ομάδα τηλεοπτικών κυκλοφοριών που ακούει στο όνομα CAKES. Η ομάδα δημοσίευσε την πρώτη της κυκλοφορία "The 100 S07E16" την 1η Οκτωβρίου 2020 και θα ακολουθούσαν πολλές ακόμη. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η CAKES έχτισε τη φήμη του ως ένα σταθερό γκρουπ κυκλοφοριών, που τελικά κάλυψε 7.000 τίτλους. Αυτός είναι ένας εντυπωσιακός μέσος όρος περισσότερων από 50 νέων κυκλοφοριών ανά εβδομάδα.

    Εκτός από την τεράστια παραγωγή, η CAKES ήταν επίσης γνωστή για το γεγονός ότι συμπεριέλαβε τέσσερις γραμμές από το κομμάτι "Pound Cake" του Drake στις σημειώσεις της κυκλοφορίας της. Αυτές οι ίδιες γραμμές βρίσκονται επίσης στην αρχή του αποχαιρετιστήριου μηνύματός του.

     

    Overly focused, it’s far from the time to rest now
    Debates growin’ ’bout who they think is the best now
    Took a while, got the jokers out of the deck now
    I’m holdin’ all the cards and dudes wanna play chess now

    Goodbye.Its.Been.Fun.S01E01.READNFO.1080p.WEB.H264-CAKES

     

    glhf-cakes.webp


    Το μήνυμα εξηγεί ότι όταν ξεκίνησε το CAKES, η ομάδα έδωσε μια εσωτερική υπόσχεση να τραβήξει την πρίζα όταν "η αγάπη" φύγει. Χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες, αυτή η στιγμή έχει προφανώς φτάσει. Ενώ κάποιοι μπορεί να απογοητευτούν με αυτή την απόφαση, το CAKES έχει πάρει ξεκάθαρα την απόφασή του. Το γκρουπ προτιμά να αναδεικνύει τα επιτεύγματα και τις εμπειρίες του αντί αυτού, αναφερόμενο στα τελευταία χρόνια ως ένα "τρελό ταξίδι".

    Αν μας λέγατε πώς θα εξελίσσονταν τα τελευταία χρόνια, δεν θα σας πιστεύαμε. Οι δεξιότητες που μάθαμε, τα τεράστια χαμηλά, τα ευφορικά υψηλά, δεν θα μπορούσαν να είχαν συμβεί με καλύτερη ομάδα ανθρώπων. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την ομάδα μας, όχι μόνο για ό,τι επιτεύχθηκε αλλά και για το ότι ήξερε την κατάλληλη στιγμή να καλέσει τον χρόνο. Όσο λυπηρό κι αν είναι αυτό, αντίο από την ομάδα CAKES

    Αν και η ανακοίνωση δεν το διευκρινίζει, η CAKES δεν είναι πιθανότατα η μόνη ομάδα που θα κλείσει. Φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με ένα άλλο γκρουπ, το GLHF, το οποίο αναφέρεται επίσης στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα. Η GLHF σταμάτησε να κυκλοφορεί νέους τίτλους πριν από μία εβδομάδα, κάτι που είναι εξαιρετικά περίεργο. Η ομάδα ξεκίνησε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2020, λίγο μετά την ενεργοποίηση του CAKES, και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 6.500 τίτλους.

     

    Με την ομάδα CAKES και ενδεχομένως το GLHF να επηρεάζονται, δύο σταθεροί προμηθευτές τηλεοπτικών κυκλοφοριών έχουν εξαφανιστεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η πειρατεία θα τελειώσει- τυπικά εμφανίζονται και άλλες ομάδες, όπως ακριβώς έκανε νωρίτερα η CAKES. Ή μήπως συμβαίνει κάτι περισσότερο στο παρασκήνιο, ίσως;

     

    Οι CAKES τελειώνουν τον αποχαιρετισμό τους με μια τελευταία μουσική αναφορά που είναι αρκετά ταιριαστή, λαμβάνοντας υπόψη όλο το δράμα και την αβεβαιότητα. Το απόσπασμα από το κομμάτι "What More Can I Say" του Jay Z αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας.

    We’re supposed to be number one on everybody list
    We’ll see what happens when I no longer exist


    Πηγή
    Φωτογραφία: torrentfreak.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.