Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το PlayStation θα διαγράψει πολλές τηλεοπτικές εκπομπές για τις οποίες οι χρήστες του τις έχουν ήδη πληρώσει

    Η υπόσχεση των ψηφιακών μέσων είναι ότι μπορούν να διαρκέσουν για πάντα, αδιατάρακτα από τις δυνάμεις της εντροπίας που πλήττουν συνεχώς τον υλικό κόσμο. Δυστυχώς, ένα χάος από online DRM και συμφωνίες αδειών χρήσης σημαίνει ότι ως επί το πλείστον δεν μας ανήκουν τα ψηφιακά πράγματα που αγοράζουμε, όπως αποδείχθηκε πιο πρόσφατα από το γεγονός ότι η Sony πρόκειται να διαγράψει τις εκπομπές Mythbusters, Naked and Afraid και τόνους άλλων εκπομπών του Discovery από τις βιβλιοθήκες των χρηστών του PlayStation, ακόμη και αν τις έχουν ήδη "αγοράσει".

     

    Η τελευταία "λακκούβα" στο δρόμο προς ένα πλήρως ψηφιακό μέλλον ανακαλύφθηκε μέσω μιας προειδοποίησης που απέστειλε πρόσφατα η Sony στους χρήστες του PlayStation που αγόρασαν τηλεοπτικές εκπομπές του Discovery, του τηλεοπτικού δικτύου ριάλιτι που πρόσφατα συγχωνεύτηκε με τη Warner Bros. "Λόγω των συμφωνιών μας για την αδειοδότηση περιεχομένου με τους παρόχους περιεχομένου, δεν θα μπορείτε πλέον να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε από το περιεχόμενο του Discovery που είχατε αγοράσει προηγουμένως και το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί από τη βιβλιοθήκη σας", αναφέρεται σε αντίγραφο του email που κοινοποιήθηκε στο Kotaku.

     

    Παρέπεμπε σε μια σελίδα στον ιστότοπο του PlayStation που απαριθμεί όλες τις εκπομπές που επηρεάζονται. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεδομένης της προτίμησης του Discovery να βγάζει σεζόν σχετικά φτηνών στην παραγωγή αλλά δημοφιλών εκπομπών ριάλιτι και ντοκιμαντέρ, είναι πολλές. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιτυχίες όπως: Shark Week, Cake Boss, Long Island Medium, Deadly Women και πολλά, πολλά άλλα.\

     

    "Υπάρχει τρόπος να σώσω αυτό το περιεχόμενο;" ρώτησε ένας πανικόβλητος χρήστης του PlayStation στο Reddit. "Χρησιμοποιώ PS4... Αλλά έχω αγοράσει πολλές σεζόν εκπομπών όπως το Dual Survival που δεν θέλω να χάσω. Στην πραγματικότητα είχα την εντύπωση ότι αφού μου ανήκει, δεν θα το έχανα ποτέ...".

    Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές ήρθαν για πρώτη φορά στο PlayStation Network το 2008 μέσω του PS3. Εκείνη την εποχή ήταν δυνατή η μεταφορά του περιεχομένου που είχατε αγοράσει μεταξύ συσκευών για προβολή σε πράγματα όπως το PlayStation Portable. Η Sony αφαίρεσε αυτή τη δυνατότητα ξεκινώντας από το PS4 και μετά. Τώρα, ουσιαστικά οτιδήποτε αγοράζετε στο PSN, είτε πρόκειται για ένα blockbuster του PS5 είτε για το, ε, Police Women of Cincinnati, είναι ουσιαστικά απλά σε αόριστο δανεισμό μέχρι να "πεθάνουν" οι διακομιστές του PlayStation ή να αποφασίσει ο αρχικός κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων να αποσύρει το περιεχόμενο.

     

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony κάνει κάτι τέτοιο και δεν θα είναι η τελευταία. Θα έλεγα να αγοράζετε τις αγαπημένες σας σειρές σε Bluray, αλλά η Sony και η Microsoft φαίνεται επίσης να σχεδιάζουν να καταργήσουν σταδιακά τις μονάδες οπτικών δίσκων στο μέλλον. Ακόμα και η αποσπώμενη μονάδα δίσκου του νέου PS5 slim θα απαιτεί έναν online έλεγχο DRM κάθε φορά που το συνδέετε. Ευτυχώς, οι γενικές συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray είναι φθηνότερες από ποτέ. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.