Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    H Samsung ανακοίνωσε τις νέες Universal Flash Storage (UFS) κάρτες μνήμης

    Η Samsung ανακοίνωσε τις νέες της κάρτες μνήμης οι οποίες βασίζονται στον νέο πρότυπο Universal Flash Storage (UFS) το οποίο επιτρέπει πενταπλάσιες ταχύτητες ανάγνωσης σε σχέση με τις κλασσικές κάρτες MicroSD.

     

    Οι κάρτες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε χωρητικότητες των 256 GB, 128GB, 64GB και 32GB,  θα είναι διαθέσιμες μέσα τους επόμενους μήνες και η εταιρία σύμφωνα με τις δηλώσεις της είναι η πρώτη που ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων καρτών. Σύμφωνα με την εταιρία οι  UFS κάρτες θα έχουν ταχύτητα ανάγνωσης τα  530MBps, ταχύτητες που συναντάμε σε SSD, και θα μπορούν να διαβάζουν μία ταινία Full HD video (5GB) σε 10 δευτερόλεπτα. Η κάρτες αυτές θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε συσκευές 3D Virtual Reality (VR), action cams, DSLR, και drones.

     

    26a.jpg

     

    Η ταχύτητες εγγραφής της κάρτας των 256GB είναι 170MBps, διπλάσια από τις κάρτες μνήμης MicroSD Cards, επιτρέποντας σε μία DSLR camera να αποθηκεύει 24 φωτογραφίες μέσα σε 6 δευτερόλεπτα αντί για 32 δευτερόλεπτα που χρειάζονται οι κάρτες μνήμης μέχρι σήμερα.

     

    Η Samsung είναι ένα από τα μέλη του JEDEC, μία οργάνωση που αποτελείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο, η οποία που θέτει τα πρότυπα των μνημών. Η οργάνωση αυτή  είχε ανακοινώσει το πρότυπο UFS 2.0 από τον Σεπτέμβριο του 2013 και το πρότυπο UFS Card 1.0 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

     

    Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε τις τιμές που θα έχουν οι νέες UFS κάρτες μνήμης αλλά και να κυκλοφορήσουν συσκευές οι οποίες θα είναι συμβατές με αυτές, αφού δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε θύρες οι οποίες  χρησιμοποιούν κάρτες Micro SD. 

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.