Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Δείτε την ΑΜD Radeon RX 6000 Big Navi μέσα από επίσημες φωτογραφίες και γραφική απόδοση στο Fortnite

    Σήμερα η AMD δημοσιοποίησε στο Twitter το σχέδιο της Radeon RX 6000 κάρτας γραφικών. Η πρώτη υλοποίηση της αρχιτεκτονικής RDNA2 θα έρθει με έναν νέο σχεδιασμό ψύξης τον οποίο μπορείτε να δείτε "από κοντά" στο δημοφιλές Fortnite.

     

    Στο προηγούμενο "πασχαλινό αβγό" της AMD στον χάρτη AMD Battle Arena του Fortnite είχε ανακοινωθεί ότι "κάτι μεγάλο έρχεται". Φαίνεται ότι αυτό το μήνυμα ήταν τόσο μεταφορικό όσο και κυριολεκτικό. Έτσι, τώρα με τη χρήση του κωδικού νησιού 5877-8461-8283 οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν το σχέδιο των επερχόμενων Big Navi καρτών γραφικών.

     

     

    Η κάρτα καταλαμβάνει φαινομενικά τρία slots, ενώ διαθέτει 2x8 pin συνδέσεις για παροχή ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι η Big Navi θα μπορεί να αξιοποιήσει μέχρι 375W ηλεκτρικής ενέργειας (2x150W + 75W από το PCIe). Κατά συνέπεια, ενεργειακά οι νέες κάρτες της AMD θα μπορούν να κινηθούν στα ίδια πλαίσια με τις GeForce RTX 3080, που έχουν δηλωμένη από την Nvidia κατανάλωση 320W. Αν, λοιπόν, αληθεύουν οι φήμες ότι λόγω κλίμακας ολοκλήρωσης οι κάρτες της AMD θα είναι πιο αποδοτικές, τότε μπορούμε να περιμένουμε πολλά και από τις επιδόσεις τους, εφόσον η AMD αποφασίσει να χρησιμοποιήσει στο έπακρο τον παραπάνω ενεργειακό φάκελο.

     

    Η κάρτα θα διαθέτει εξόδους που περιλαμβάνουν 2xDisplayPorts, HDMI και μια υποδοχή USB type-C. Είναι άγνωστη η χρήση της τελευταίας. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως VitrualLink για υλοποιήσεις VR. Η συγκεκριμένη τεχνολογία VR, όμως, φαίνεται ότι δεν πέτυχε εμπορικά και μάλλον δεν έχει μέλλον. Συνεπώς η θύρα USB Type-c θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διασύνδεση με επαγγελματικά monitors, συμβατά με Thunderbolt.

     

    H ΑΜD έχει προγραμματίσει εκδήλωση στις 28 Οκτωβρίου κατά την οποία θα ανακοινώσει και επίσημα όλες τις λεπτομέρειες για την κυκλοφορία των Big Navi, που όλοι ελπίζουμε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις Nvidia RTX 3000 τόσο ως προς τις επιδόσεις όσο και τιμολογιακά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.