Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Διέρρευσαν υποτιθέμενα benchmarks Intel Core i9-14900KS - έως 6,20 GHz και ισχύς 410W

    Σε μια πρόσφατη ανακάλυψη από τον χρήστη του Χ, @BenchLeaks, ο φημολογούμενος Intel Core i9-14900KS έκανε την εμφάνισή του στη βάση δεδομένων συγκριτικής αξιολόγησης OCCT, παρέχοντας μια ισχυρή ένδειξη για την ύπαρξή του. Παρόλο που οι προδιαγραφές ευθυγραμμίζονται με προηγούμενες φήμες από τις αρχές Ιανουαρίου, μια συγκεκριμένη λεπτομέρεια έχει αιφνιδιάσει την τεχνολογική κοινότητα - η εκπληκτική μέγιστη θερμική ισχύς του επεξεργαστή.

     

     

    Φημολογείται ότι πρόκειται για ένα επιλεγμένο επεξεργαστή Raptor Lake Refresh, ο Core i9-14900KS διαθέτει οκτώ πυρήνες Raptor Cove υψηλής απόδοσης, 16 ενεργειακά αποδοτικούς πυρήνες Gracemont και μια εντυπωσιακή μνήμη cache 68MB. Ενώ η αρχιτεκτονική των πυρήνων παραμένει παρόμοια με τον προκάτοχό του, οι παράγοντες διαφοροποίησης έγκεινται στις συχνότητες και ενδεχομένως στην κατανάλωση ενέργειας.

     

    nABrvpMPvJZgikARiujDxK-970-80.png

     

    Οι ταχύτητες ρολογιού φέρονται να φτάνουν τα εντυπωσιακά 6,20 GHz για έναν πυρήνα και δύο πυρήνες turbo, μαζί με 5,90 GHz για τρεις έως οκτώ πυρήνες turbo. Αυτό παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη αύξηση 200-300 MHz για τους πυρήνες P, με τους πυρήνες E να φτάνουν τα 4,5 GHz - μια βελτίωση 100 MHz σε σύγκριση με τον Core i9-14900K.

     

    jQpMCVkAokmpYPWJanVUp7-970-80.png

     

    Ωστόσο, η επιδίωξη υψηλότερων ταχυτήτων ρολογιού φαίνεται να έχει κάποιο κόστος. Οι παρατηρήσεις του @TechLevelUp υποδεικνύουν ότι ο υποτιθέμενος επεξεργαστής Core i9-14900KS απορροφά περίπου 410W, ένα σημαντικό ποσό θερμότητας για έναν επεξεργαστή που θα μπορούσε να θεωρηθεί mainstream. Ιστορικά, μια τέτοια κατανάλωση ενέργειας έχει συνδεθεί με τα high-end desktop chips.

     

     

    Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι ανεπίσημες και βασίζονται σε δοκιμαστικούς επεξεργαστές, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πρακτικότητα της διαχείρισης μιας τόσο ακραίας θερμικής ισχύος. Οι περιορισμοί της τεχνολογίας διεργασίας Intel 7 (10nm Enhanced SuperFin) ενδέχεται να περιορίζουν την επίτευξη υψηλότερων χρονισμών χωρίς σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

     

    qpMA9LQPQ5r8nFC6kUjyh7-970-80.png

     

    Η επίσημη επιβεβαίωση της ύπαρξης του Core i9-14900KS εκκρεμεί, αλλά το ιστορικό της Intel στην εξυπηρέτηση των ενθουσιωδών με επεξεργαστές KS ειδικών εκδόσεων, όπως οι Core i9-9900KS, Core i9-12900KS και Core i9-13900KS, προσδίδει αξιοπιστία στις εικασίες. Φαίνεται εύλογο ότι η Intel ετοιμάζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των χρηστών που αναζητούν έναν ακόμη πιο ισχυρό επεξεργαστή.

     

    Ωστόσο, η πιθανή πρόκληση έγκειται στη διαχείριση της ακραίας κατανάλωσης ενέργειας που υπαινίσσονται οι διαρροές. Εάν είναι ακριβείς, οι χρήστες που θα επιλέξουν τον Core i9-14900KS θα χρειαστούν ισχυρές λύσεις ψύξης, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την πρακτικότητα και την υποδοχή στην αγορά ενός επεξεργαστή με τόσο απαιτητικές απαιτήσεις ισχύος.

     

    Εν κατακλείδι, ενώ ο φερόμενος ως Intel Core i9-14900KS υπόσχεται αξιοσημείωτες επιδόσεις, το αντιστάθμισμα στη θερμική ισχύ εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον των επεξεργαστών υψηλών επιδόσεων και των ενθουσιωδών που τους επιδιώκουν. Καθώς περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση, η τεχνολογική κοινότητα παραμένει περίεργη για τη στρατηγική της Intel να εξισορροπήσει τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα ισχύος στους επεξεργαστές της επόμενης γενιάς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.