Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Εμφανίστηκαν οι Intel Core Ultra "Meteor Lake" για φορητούς υπολογιστές στο Geekbench

    Ένα τσιπ Intel Core Ultra 7 155H εντοπίστηκε για πρώτη φορά μέσω μιας καταχώρησης στο Geekbench σήμερα το πρωί (όπως δοκιμάστηκε σε ένα φορητό υπολογιστή HP Spectre x360 2-in-1), ακολουθούμενο από διάφορες άλλες υποτιθέμενες mobile SKU "Meteor Lake" που δημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό Bilibili της Golden Pig Upgrade. Το προαναφερθέν Core Ultra 7 155H αναφέρθηκε, μαζί με τις προσθήκες των υψηλότερων μοντέλων Core Ultra 9 185H και Core Ultra 7 165H. Η Intel φέρεται να παίζει με τις ονομασίες των προϊόντων της - δείγματα engineering samples που φέρουν τις ονομασίες 1002H και 1003 διέρρευσαν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Ένα χαμηλότερο chip Core Ultra 5 125H προέκυψε επίσης από μια άλλη νέα καταχώρηση στο Geekbench, που βρίσκεται στο εσωτερικό ενός HP OMEN Transcend Gaming Laptop επόμενης γενιάς.

     

    Οι επεξεργαστές Meteor Lake με προσανατολισμό για φορητούς υπολογιστές αναμένεται να φτάσουν με μια ενημερωμένη τεχνολογία iGPU -πολύ πιθανόν Xe-LPG (Alchemist), με έως 128 πυρήνες ΕΕ- αλλά από τις τελευταίες καταχωρήσεις του Geekbench λείπουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών, ενσωματωμένες ή διακριτές, που χρησιμοποιούνται από τους αξιολογούμενους φορητούς υπολογιστές HP. Δύο καταχωρίσεις του Geekbench Core Ultra 7 155H επιβεβαιώνουν ένα βασικό ρολόι στα 3,8 GHz με δυνατότητα ενίσχυσης που ανεβάζει τον ρυθμό σε περίπου 4,8 GHz. Βλέπουμε μετρήσεις 16 πυρήνων και 22 νημάτων - η εσωτερική διαμόρφωση φαίνεται να αποτελείται από 6 πυρήνες P-Cores, 8 πυρήνες E-Cores και 2 πυρήνες χαμηλότερης ισχύος που φιλοξενούνται μέσα στη μήτρα του SoC. Η καλύτερη βαθμολογία Geekbench 6.1 που σημείωσε ο Core Ultra 7 155H περιελάμβανε 2294 πόντους σε έναν πυρήνα και 12749 πόντους σε πολλούς πυρήνες. Μια αξιολόγηση του VideoCardz τοποθετεί αυτό το τσιπ για κινητά με καλή παρέα:

    "Η βαθμολογία του σε έναν πυρήνα το τοποθετεί πάνω από τις επιτραπέζιες CPU AMD Ryzen 7 5800X και Intel Core 13400. Οι επιδόσεις πολλαπλών πυρήνων είναι στην πραγματικότητα υψηλότερες από τον Core i9-12900 non-K ή τον Threadripper PRO 3955WX".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.