Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η αγορά αναμένει αύξηση της τιμής της NAND Flash κατά 50% βραχυπρόθεσμα

    Η αγορά της NAND Flash, ένα κρίσιμο τμήμα της βιομηχανίας ημιαγωγών, έχει παρακολουθήσει μια τρελή πορεία στις τιμές τα τελευταία χρόνια. Ενώ η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή, λόγω της αυξανόμενης υιοθέτησης εφαρμογών έντασης δεδομένων, όπως τα smartphones, το cloud computing και η τεχνητή νοημοσύνη, η προσφορά επηρεάστηκε από διάφορους παράγοντες, οδηγώντας σε διακυμάνσεις των τιμών. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο πτώσης των τιμών, οι τιμές έχουν δείξει σημάδια ανάκαμψης τα τελευταία τρίμηνα. Η ανάκαμψη αυτή αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων:

    • Αυξημένη ζήτηση: Η ζήτηση έχει αυξηθεί λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης των βιομηχανιών που βασίζονται στα δεδομένα και της επέκτασης των αναγκών αποθήκευσης σε διάφορες συσκευές.
    • Σταθεροποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού: Ορισμένες από τις διαταραχές του εφοδιασμού που συνέβαλαν στη μείωση των τιμών έχουν αμβλυνθεί, επιτρέποντας πιο σταθερή παραγωγή.
    • Μειώσεις παραγωγής από κορυφαίους κατασκευαστές: Αρκετοί μεγάλοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Samsung, μείωσαν την παραγωγή για να ελέγξουν την προσφορά και να σταθεροποιήσουν τις τιμές.
    • Πρακτικές διαχείρισης αποθεμάτων: Οι αγοραστές έχουν αυξήσει τα επίπεδα αποθεμάτων για να μετριάσουν τις αβεβαιότητες της προσφοράς, στηρίζοντας τις τιμές.

    Παρά τις θετικές αυτές εξελίξεις, οι προμηθευτές εξακολουθούν να προσπαθούν να επιτύχουν κερδοφορία. Παρά την πρόσφατη ανάκαμψη, οι προμηθευτές δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το πρόβλημα. Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς εξακολουθούν να αφήνουν ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των σημερινών τιμών και του "νεκρού σημείου" για τους μεγάλους κατασκευαστές. Πηγές του κλάδου εκτιμούν ότι οι τιμές πρέπει να αυξηθούν κατά 40% ή περισσότερο για να μπορέσουν οι προμηθευτές να επιτύχουν κερδοφορία. Αυτή η αναμενόμενη αύξηση των τιμών αναμένεται να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:

    • Διαρθρωτική έλλειψη προσφοράς: Οι συνεχείς μειώσεις της παραγωγής από τους κορυφαίους κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει διαρθρωτική έλλειψη προσφοράς, ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις τιμές.
    • Περιορισμένη διαθεσιμότητα πηγών με χαμηλές τιμές: Το τέταρτο τρίμηνο παρατηρήθηκε έλλειψη επιλογών NAND Flash σε χαμηλές τιμές, ενισχύοντας περαιτέρω τη διαπραγματευτική δύναμη των προμηθευτών.
    • Συνεχής αύξηση της ζήτησης: Η υποκείμενη ζήτηση για NAND Flash παραμένει ισχυρή, παρέχοντας στήριξη για αυξήσεις τιμών.

     

    Οι αναμενόμενες αυξήσεις των τιμών είναι πιθανό να έχουν αντίκτυπο σε διάφορους κλάδους και καταναλωτικές αγορές. Οι καταναλωτές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν υψηλότερο κόστος για συσκευές αποθήκευσης, smartphones και άλλα ηλεκτρονικά είδη που χρησιμοποιούν NAND Flash. Οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτές για την αποθήκευση δεδομένων, το cloud computing και άλλες εφαρμογές ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσουν αύξηση στο κόστος κτήσης τους.

     

    Η αγορά NAND Flash εξακολουθεί να είναι ένα δυναμικό και απρόβλεπτο τοπίο, με μεταβαλλόμενες δυναμικές προσφοράς και ζήτησης που διαμορφώνουν τις τάσεις των τιμών. Καθώς οι προμηθευτές προσπαθούν να επιτύχουν κερδοφορία, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους ώστε να προσαρμοστούν στις πιθανές αυξήσεις των τιμών. Διαχειριζόμενοι προσεκτικά τις ανάγκες αποθήκευσης και εξετάζοντας εναλλακτικές λύσεις, μπορούν ενδεχομένως να μετριάσουν τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών του NAND Flash.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.