Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η αγορά μνημών DRAM και NAND βλέπει τις υψηλότερες μειώσεις τζίρου από το 2008

    Η βιομηχανία παραγωγής τσιπ μνήμης υπέστη μία από τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες πτώσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ, καθώς οι τιμές τόσο της DRAM όσο και της NAND πέφτουν κατακόρυφα μαζί με τη ζήτηση.

    Η μέση τιμή της DRAM, μειώθηκε κατά 34,4% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και κατά 31,4% το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου.

    Η μνήμη NAND μειώθηκε κατά 27,7% κατά τη διάρκεια του τριμήνου Δεκεμβρίου και κατά 32% το προηγούμενο τρίμηνο.

    Οι δύο αυτές περίοδοι συγκαταλέγονται μεταξύ των χειρότερων πτώσεων που έχουν καταγραφεί στον τομέα από το 2006 και είναι οι πιο απότομες από το τέταρτο τρίμηνο του 2008, όπου σημειώθηκε πτώση 35,2% για την DRAM και 32,7% για την NAND.

     

    memorychip-market.png

     

    Η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο, είδε τα κέρδη του τομέα των ημιαγωγών να μειώνονται κατά 97% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, εν μέσω υψηλών αποθεμάτων.

    Παρά ταύτα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δαπανά σε τσιπ μνήμης, με σχέδια να ισοφαρίσει την περσινή επένδυση ύψους 36,33 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τσιπ μνήμης.

    Οι ανταγωνιστές Hynix, Western Digital και Micron έχουν μειώσει την παραγωγή τους λόγω της υπερπροσφοράς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: channelnews.com.au
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.