Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων κάνει τη Nvidia να εμφανίζει μειωμένα έσοδα κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

    Η Nvidia δεν ανακοινώνει επίσημα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά προσπαθεί να αμβλύνει το πλήγμα ανακοινώνοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα σήμερα. Και όπως με τόσες άλλες εταιρείες τεχνολογίας τον τελευταίο μήνα, τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα. Ναι μεν η εταιρία εμφανίζει έσοδα 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων καταφέρνοντας να αυξήσει τα κέρδη της σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν να μην είναι καλά, μιας και τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τα 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν προβλεφθεί, εμφανίζοντας απώλεια προσδοκώμενων εσόδων ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Nvidia κατηγόρησε αυτό το έλλειμμα στην ασθενέστερη από την αναμενόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών γραφικών GeForce. Η Nvidia επεσήμανε τη "μείωση των πωλήσεων συνεργατών καναλιού", που σημαίνει ότι συνεργάτες όπως οι Evga, MSI, Asus, Zotac, Gigabyte και άλλοι πουλούσαν λιγότερες νέες GPU από ό,τι αναμενόταν. Αυτή η πτώση μπορεί να αποδοθεί εν μέρει σε μια κατάρρευση της αξίας κρυπτονομισμάτων που βασίζονται σε εξόρυξη όπως το Bitcoin και το Ethereum—λιγότεροι miners αγοράζουν αυτές τις κάρτες και αυτοί που θέλουν να ξεφορτώσουν τις GPU τους στην αγορά μεταχειρισμένων δίνουν επίσης στους καταναλωτές μια φθηνότερη (αλλά όχι πάντα αξιόπιστη) πηγή προμήθειας καρτών γραφικών.

    «Καθώς αναμένουμε να συνεχιστούν οι μακροοικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν τις πωλήσεις, λάβαμε μέτρα με τους συνεργάτες μας στο Gaming για να προσαρμόσουμε τις τιμές και το απόθεμα των καναλιών», δήλωσε ο CEO της Nvidia, Jensen Huang. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε περαιτέρω μειώσεις τιμών για τις υπάρχουσες GPU της GeForce, οι τιμές των οποίων έχουν ήδη πέσει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Ορισμένες κάρτες εξακολουθούν να μην έχουν επανέλθει στις αρχικά διαφημιζόμενες τιμές τους, αλλά πλησιάζουν συνεχώς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.