Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Corsair αγοράζει τη DIY μάρκα μηχανικών πληκτρολογίων, Drop

      Η Drop δε θα αλλάξει, αλλά η διαθεσιμότητα των προϊόντων θα μπορούσε να βελτιωθεί με τη βοήθεια της Corsair

    Η Corsair εξαγοράζει την Drop, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εταιρείες. Η Corsair είναι ήδη η μητρική εταιρεία άλλων περιφερειακών παιχνιδιών και εμπορικών σημάτων PC που έχει εξαγοράσει στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των Elgato και Origin PC. Η τελευταία εξαγορά προσθέτει στον κατάλογο της εταιρείας μια μάρκα που είναι γνωστή στους κατασκευαστές μηχανικών πληκτρολογίων.

     

    Η Drop ονομαζόταν παλαιότερα Massdrop και ιδρύθηκε το 2011. Με έδρα την Καλιφόρνια (όπως και η μελλοντική μητρική της εταιρεία), το ψωμί και το βούτυρο της ήταν παραδοσιακά εξαρτήματα για τους λάτρεις των μηχανικών πληκτρολογίων DIY, συμπεριλαμβανομένων των bare-bone kits και των premium keycaps. Ωστόσο, η επιλογή της εταιρείας έχει επεκταθεί σε προκατασκευασμένα μηχανικά πληκτρολόγια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων high-end, εξαιρετικά ακριβών. Η εταιρεία πωλεί επίσης ανταλλακτικά πληκτρολογίων πιο mainstream, όπως προκατασκευασμένα πληκτρολόγια και keycaps του Lord of the Rings, καθώς και άλλα περιφερειακά PC, όπως ακουστικά και πατάκια γραφείου. Πέρα από τα προϊόντα Drop, ο ιστότοπος πωλεί και άλλα προϊόντα γνωστών εταιριών.

     

    Σήμερα, μάθαμε ότι η Corsair κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Drop, αν και οι όροι της "μη υλικής, εξολοκλήρου με μετρητά συναλλαγής" δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη. Μόλις κλείσει η συμφωνία, οι χρήστες θα μπορούν να εξακολουθούν να κάνουν αγορές στον ιστότοπο της Drop, ενώ η Drop θα αποτελεί ξεχωριστή μάρκα εντός της Corsair. Για παράδειγμα, οι εγγυήσεις και η υποστήριξη πελατών της Drop θα εξακολουθήσουν να διεκπεραιώνονται από την Drop. Ωστόσο, η Corsair "θα είναι σε θέση να προσφέρει εξειδικευμένα προϊόντα Corsair και Elgato στην κοινότητα των ενθουσιωδών με την οποία ασχολείται η Drop", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Corsair, Andy Paul, σε δήλωσή του. Οι αναφερόμενες παράμετροι είναι παρόμοιες με τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών σημάτων που έχει εξαγοράσει η Corsair - Elgato, Origin PC και Scuf.

     

    Ένας εκπρόσωπος της Drop δεν θέλησε να σχολιάσει στο Arstechnica σχετικά με τα μελλοντικά προϊόντα ή αν η ιδιοκτησία της Corsair θα ωθήσει την εταιρεία σε περισσότερα προκατασκευασμένα σχέδια. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε ότι η Drop έχει ήδη επεκτείνει την επιλογή των προκατασκευασμένων πληκτρολογίων της και "θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να προσφέρει πλατφόρμες barebones για να τις προσαρμόζει η κοινότητα όπως εκείνη κρίνει".

     

    Η προσαρμογή πληκτρολογίου από την πλευρά της Corsair προς το παρόν περιορίζεται στο φωτισμό RGB και, αν είστε τυχεροί, σε εναλλασσόμενα keycaps ή διακόπτες με δυνατότητα εναλλαγής εν θερμώ. Ένας εκπρόσωπος της Corsair δήλωσε στο Arstechnica ότι η εταιρεία θα "διερευνήσει ευρύτερες ευκαιρίες για την πώληση προϊόντων Drop μέσω του παγκόσμιου καναλιού πωλήσεων της Corsair". Επισήμαναν επίσης τις ευκαιρίες για την "Drop να βοηθήσει την Corsair να προσφέρει πληκτρολόγια με μεγαλύτερα επίπεδα προσαρμογής".

     

    Η εξαγορά της Drop δεν είναι το πρώτο σημάδι που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό ότι τα DIY πληκτρολόγια αποκτούν μεγαλύτερη προσοχή. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται στο σπίτι, η αίσθηση αφής και η άνεση του πληκτρολογίου απέκτησε μεγαλύτερη προσοχή μεταξύ των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

     

    Ορισμένοι mainstream λιανοπωλητές τεχνολογίας έχουν αγκαλιάσει την κατηγορία τελευταία. Το Best Buy, για παράδειγμα, άρχισε να πουλάει κιτ πληκτρολογίων barebones, κορυφαίες πλάκες πληκτρολογίων, μηχανικούς διακόπτες και άλλα εξαρτήματα μηχανικών πληκτρολογίων από την Glorious νωρίτερα φέτος. Και τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει εταιρείες που παραδοσιακά επικεντρώνονται σε προκατασκευασμένα πληκτρολόγια να προσφέρουν περισσότερες επιλογές προσαρμογής, όπως ανταλλακτικά καπάκια πλήκτρων ή κιτ λιπαντικών στο κουτί ή περισσότερες επιλογές διακοπτών με δυνατότητα hot swap.

     

    Ωστόσο, είναι κρίσιμο η Corsair να μην αλλάξει αυτό που κάνει την Drop μια μάρκα για ενθουσιώδεις χρήστες. Ο τύπος των προκατασκευασμένων πληκτρολογίων που αγοράζουν οι χρήστες από την Drop δίνει προτεραιότητα σε διαφορετικά χαρακτηριστικά -όπως ο ήχος, το σχήμα των πληκτρολογίων και τα υλικά- από αυτά που αναδεικνύει η Corsair (δυνατότητες RGB και γρήγορη εισαγωγή). Ενώ οι χαμηλότερες τιμές και η μεγαλύτερη προσφορά είναι πάντα ευπρόσδεκτες, οι υψηλές τιμές και το περιορισμένο απόθεμα της Drop σχετίζονται μερικές φορές με την επιμονή σε premium, ανθεκτικές κατασκευές ή σπάνια χαρακτηριστικά, όπως σπάνιοι διακόπτες ή μοναδικά προφίλ καπακιών πλήκτρων.

     

    Θα ήταν υπέροχο αν η Drop μπορούσε να αξιοποιήσει τους πόρους της Corsair για να βελτιώσει τις πτυχές που την καθιστούν πολύτιμη επιλογή για τους αγοραστές πληκτρολογίων DIY. Αυτό που δεν χρειάζονται οι οπαδοί των πληκτρολογίων είναι άλλη μια εταιρεία που σπρώχνει άνοστα, περιττά μηχανικά πληκτρολόγια που θα μπορούσαν να είναι από οποιαδήποτε μάρκα. Και παρά τα όσα ισχυρίζονται οι δύο εταιρείες, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μια μάρκα να χάσει την ταυτότητά της μετά από μια εξαγορά, ακόμη και αν αυτό διαρκεί χρόνια.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Scharon Harding
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.