Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel αποσαφηνίζει τις συστάσεις παροχής ρεύματος για τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς

      Η Intel εκδίδει δήλωση σχετικά με τις ανησυχίες για τη σταθερότητα και τις ρυθμίσεις μητρικής κάρτας

    Η Intel εξέδωσε δήλωση σχετικά με ζητήματα σταθερότητας που σχετίζονται με τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς, παρέχοντας σαφήνεια σχετικά με τις συνιστώμενες ρυθμίσεις παροχής ενέργειας για τους κατασκευαστές μητρικών πλακετών. Σε αντίθεση με ορισμένα πρόσφατα προφίλ BIOS με την ένδειξη "Intel Baseline Profile", η Intel τονίζει ότι αυτά δεν ευθυγραμμίζονται με τις "Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Intel" (Intel Default Settings) που παρέχονται στους συνεργάτες. Οι "Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Intel" περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό θερμικών χαρακτηριστικών και χαρακτηριστικών παροχής ενέργειας, καθώς και μια επιλογή προφίλ παροχής ενέργειας με βάση τις δυνατότητες της μητρικής κάρτας, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση και σταθερότητα.

     

    Η δήλωση έχει ως εξής:
    "Αρκετοί κατασκευαστές μητρικών πλακετών έχουν κυκλοφορήσει προφίλ BIOS με την ένδειξη "Intel Baseline Profile". Ωστόσο, αυτά τα προφίλ BIOS δεν είναι τα ίδια με τις συστάσεις 'Intel Default Settings' που η Intel μοιράστηκε πρόσφατα με τους συνεργάτες της σχετικά με τα προβλήματα αστάθειας που αναφέρθηκαν στους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς K SKU.

    Αυτές οι ρυθμίσεις BIOS "Intel Baseline Profile" φαίνεται να βασίζονται στις οδηγίες παροχής ενέργειας που παρείχε προηγουμένως η Intel στους κατασκευαστές, περιγράφοντας τις διάφορες επιλογές παροχής ενέργειας για τους επεξεργαστές 13ης και 14ης γενιάς K SKU με βάση τις δυνατότητες της μητρικής κάρτας.

    Η Intel δεν συνιστά στους κατασκευαστές μητρικών πλακετών να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις παροχής ισχύος "βασικής γραμμής" σε πλακέτες με δυνατότητες για υψηλότερες τιμές.

    Οι συνιστώμενες από την Intel "Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Intel" είναι ένας συνδυασμός θερμικών χαρακτηριστικών και χαρακτηριστικών παροχής ισχύος μαζί με μια επιλογή πιθανών προφίλ παροχής ισχύος με βάση τις δυνατότητες της μητρικής κάρτας.

    Η Intel συνιστά στους πελάτες να εφαρμόζουν το υψηλότερο προφίλ παροχής ισχύος που είναι συμβατό με κάθε μεμονωμένο σχεδιασμό μητρικής κάρτας, όπως σημειώνεται στον παρακάτω πίνακα:

     

    image001_3840px.png

     

    Σύμφωνα με την Intel, τα βασικά προφίλ που έχουν δημοσιεύσει πολλοί κατασκευαστές τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούν να εξισωθούν με τις "Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Intel". Αυτά ήταν προφανώς το περιεχόμενο μιας απαίτησης που δόθηκε στους κατασκευαστές mainboard πριν από λίγες ημέρες . Το προφίλ βάσης, από την άλλη πλευρά, αναφέρεται σε μια προδιαγραφή σχετικά με την τροφοδοσία ισχύος και τάσης με περιγραφή των διαφόρων επιλογών τροφοδοσίας για τον πυρήνα επεξεργαστή 13ης και 14ης γενιάς ανάλογα με τις δυνατότητες της αντίστοιχης κύριας πλακέτας.

     

    Επομένως, η Intel δεν συνιστά τη χρήση του βασικού προφίλ ως προεπιλεγμένης ρύθμισης, καθώς αυτές μπορεί να υπερβαίνουν τις "Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις Intel". Οι "Intel Default Settings" που προτείνει η Intel είναι ένας συνδυασμός θερμικών προδιαγραφών καθώς και εκείνων για την τροφοδοσία ρεύματος και τάσης καθώς και μια επιλογή πιθανών προφίλ τροφοδοσίας που βασίζονται στις αντίστοιχες δυνατότητες της μητρικής πλακέτας.

     

    Παρά τη διευκρίνιση, τα ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα του επεξεργαστή εξακολουθούν να υφίστανται. Ωστόσο, η Intel διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι η τήρηση των "Προεπιλεγμένων ρυθμίσεων της Intel" θα πρέπει να μετριάσει τυχόν προβλήματα. Η ευθύνη τώρα ανήκει στους κατασκευαστές μητρικών πλακετών για να διασφαλίσουν την ευθυγράμμιση με αυτές τις συστάσεις, διατηρώντας έτσι τα αναμενόμενα επίπεδα επιδόσεων για τους χρήστες των επεξεργαστών 13ης και 14ης γενιάς της Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.