Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel εκδίδει οδηγίες BIOS για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σταθερότητας του Core i9 13ης και 14ης γενιάς

      Η Intel εξακολουθεί να διερευνά τα ζητήματα αστάθειας της 13ης και 14ης γενιάς.

    Η Intel έχει λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σταθερότητας που ταλαιπωρούν ορισμένους κατόχους CPU Core i9 13ης και 14ης γενιάς, εκδίδοντας ολοκληρωμένες οδηγίες BIOS για τους συνεργάτες της σε επίπεδο πλακέτας. Ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές προσφέρουν συστάσεις για την ενίσχυση της σταθερότητας του συστήματος, η Intel τονίζει τις συνεχιζόμενες έρευνες για τη βασική αιτία των προβλημάτων και απέχει από την απόδοση ευθυνών στους συνεργάτες της.

     

    A4XiVPzRprn8XYodheFj2g-970-80.png.webp

     

    Οι πρόσφατα εκδοθείσες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν μια σειρά παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων τεχνολογιών της Intel που πρέπει να ενεργοποιούνται από προεπιλογή, βελτιστοποιήσεις τάσης και διαμορφώσεις C-states. Ειδικότερα, η Intel συνιστά την ενεργοποίηση χαρακτηριστικών όπως η Current Excursion Protection (CEP), η Enhanced Thermal Velocity Boost και οι Thermal Velocity Boost Voltage Optimizations για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση από το κουτί.

     

    Μια αμφιλεγόμενη πτυχή των κατευθυντήριων γραμμών περιστρέφεται γύρω από τα όρια ισχύος, με την Intel να παρέχει παραμέτρους αλλά να αφήνει συγκεκριμένα όρια ισχύος στη διακριτική ευχέρεια των κατασκευαστών πλακετών. Παρά τις συνεχιζόμενες εικασίες σχετικά με το ρόλο των απεριόριστων ορίων ισχύος σε θέματα σταθερότητας, οι συστάσεις της Intel υποδεικνύουν την εστίαση σε άλλους παράγοντες, όπως η προστασία από υπερπήδηση ρεύματος και οι βελτιστοποιήσεις τάσης TVB.

     

    Καθώς η Intel συνεχίζει την έρευνά της, οι χρήστες που επηρεάζονται από προβλήματα αστάθειας αναμένουν μια οριστική λύση. Ενώ ορισμένοι συνεργάτες πλακετών έχουν παράσχει οδηγούς και ενημερώσεις BIOS για τον μετριασμό των προβλημάτων, αυτές οι διορθωτικές λύσεις συχνά αποβαίνουν εις βάρος της απόδοσης. Εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την επίλυση των προκλήσεων, η τεχνολογική κοινότητα παραμένει σε εγρήγορση για ενημερώσεις από την Intel και τους συνεργάτες της, ώστε να εξασφαλιστεί μια ομαλότερη εμπειρία για τους χρήστες των CPU Core i9 13ης και 14ης γενιάς.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Tom's Hardware
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.