Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel θα εισέλθει στην αγορά εξόρυξης Bitcoin με μια ενεργειακά αποδοτική GPU

    Η Intel εισέρχεται στην αγορά εξόρυξης blockchain με μια επερχόμενη GPU ικανή να εξορύξει Bitcoin και επιμένει ότι η προσπάθεια δεν θα επιβαρύνει τα αποθέματα ενέργειας ούτε θα στερήσει τους καταναλωτές από τσιπ. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ο πιο ενεργειακά αποδοτικός εξοπλισμός εξόρυξης blockchain στον πλανήτη, λέει. «Αναμένουμε ότι οι καινοτομίες του κυκλώματος μας θα προσφέρουν έναν επιταχυντή blockchain που θα έχει πάνω από 1.000 φορές καλύτερη απόδοση ανά watt από τις mainstream GPU για εξόρυξη που βασίζεται στο SHA-256», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Γραφικών της Intel, Raja Koduri, στην ανακοίνωση. (Το SHA-256 είναι μια αναφορά στον αλγόριθμο εξόρυξης που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία Bitcoin.)

    Τα νέα για την προσπάθεια εξόρυξης blockchain της Intel εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, αφού το συνέδριο τεχνολογίας ISSCC δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με μια επερχόμενη παρουσίαση της Intel με τίτλο: "Bonanza Mine: An Ultra-Low-Voltage Energy-Efficient Bitcoin Mining ASIC".

    Η ανακοίνωση της Παρασκευής από τον Koduri πρόσθεσε ότι η Intel δημιουργεί μια νέα «Προσαρμοσμένη Υπολογιστική Ομάδα» για τη δημιουργία πλατφορμών τσιπ βελτιστοποιημένων για τον φόρτο εργασίας των πελατών, συμπεριλαμβανομένων των blockchains.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.