Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel θα λανσάρει την πλατφόρμα Lunar Lake Mobile με μνήμη On-Package

      Νέα αρχεία δοκιμών αποκαλύπτουν τις προδιαγραφές των επεξεργαστών επόμενης γενιάς της Intel

    Η Intel πρόκειται να παρουσιάσει την mobile πλατφόρμα Lunar Lake αργότερα φέτος, μετά τη σειρά Meteor Lake. Πρόσφατα ανακαλυφθέντα αρχεία δοκιμών έδωσαν πληροφορίες για τις προδιαγραφές δύο επεξεργαστών Lunar Lake: Core Ultra 5 234V και 238V. Και οι δύο CPU διαθέτουν μια μοναδική διαμόρφωση μνήμης στη συσκευασία, με την 234V να είναι εξοπλισμένη με 16GB LPDDR5X και την 238V με 32GB. Αυτοί οι επεξεργαστές περιλαμβάνουν οκτώ πυρήνες, οι οποίοι κατανέμονται μεταξύ τεσσάρων πυρήνων επίδοσης Lion Cove και τεσσάρων πυρήνων απόδοσης Skymont, με βασικό και boost clocks στα 2,1GHz και 3,1GHz, αντίστοιχα.

     

    Η πλατφόρμα Lunar Lake εστιάζει στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, γεγονός που μπορεί να εξηγεί τις σχετικά μέτριες ταχύτητες ρολογιού σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Ωστόσο, υπόσχεται σημαντικές εξελίξεις με νέα μικροαρχιτεκτονική, ενσωματωμένη μνήμη, NPU και ενσωματωμένα γραφικά Xe "Battlemage". Υπάρχουν εικασίες ότι η Intel μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 3nm της TSMC για τα υπολογιστικά πλακίδια, αν και αυτό παραμένει ανεπιβεβαίωτο. Αρχικά, οι CPUs αναμενόταν να κατασκευαστούν με τη διεργασία 18A της Intel, αλλά οι καθυστερήσεις το έσπρωξαν στην Intel 20A.

     

    Παρά την έμφαση στην αποδοτικότητα, η Intel στοχεύει η Lunar Lake να προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, καθιστώντας την μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στην αγορά των κινητών CPU. Η ενσωμάτωση χαρακτηριστικών αιχμής και οι πιθανές κατασκευαστικές εξελίξεις τοποθετούν το Lunar Lake ως ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τις προσφορές CPU της Intel για φορητούς υπολογιστές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.