Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel καταργεί σταδιακά τις CPUs Raptor Lake με δυνατότητα υπερχρονισμού

      Η παύση των τσιπ της σειράς K σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής

    Η Intel ανακοίνωσε την παύση της διάθεσης των επεξεργαστών Core i5, i7 και i9 Raptor Lake σε κουτί με δυνατότητα overclocking, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας εποχής για τους λάτρεις του είδους. Από τις 24 Μαΐου 2024, δεν θα είναι πλέον δυνατή η πώληση αυτών των επεξεργαστών της σειράς K, σύμφωνα με το έγγραφο αλλαγής προϊόντος της Intel. Οι τελικές αποστολές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου 2024, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της διαθεσιμότητας αυτών των δημοφιλών επεξεργαστών.

     

    N7puhxjG7GSRQLW8vNtzxG-970-80.png

    ezyoutdg7VYKuG2Wp9uYeG-970-80.png

     

    Παρόλο που η ξαφνική διακοπή μπορεί να μην οδηγήσει σε άμεση εξαφάνιση της προμήθειας επεξεργαστών 13ης γενιάς K-series, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν μειωμένη διαθεσιμότητα και πιθανές αυξήσεις τιμών καθώς οι προμηθευτές προσπαθούν να πουλήσουν τα υπόλοιπα αποθέματα. Παρά τη διακοπή, η απόφαση της Intel να διατηρήσει ενεργή τη σειρά CPU Alder Lake εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας. Με τα τσιπ Alder Lake να εξακολουθούν να επισημαίνονται ως "launched" στον ιστότοπο Ark της Intel, οι εικασίες αυξάνονται σχετικά με τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη της Intel για τις προηγούμενες γενιές.

     

    Η αποχώρηση του Raptor Lake έρχεται μετά από ένα ισχυρό λανσάρισμα το 2022, το οποίο διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Alder Lake. Με υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού, αυξημένη κρυφή μνήμη και βελτιωμένες διαμορφώσεις πυρήνων, το Raptor Lake παρείχε εντυπωσιακές επιδόσεις σε παιχνίδια και multi-threading, τοποθετώντας την Intel ανταγωνιστικά απέναντι στις CPU Ryzen 7000 της AMD. Ωστόσο, η επακόλουθη ανανέωση του Raptor Lake δεν κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις, οδηγώντας τους καταναλωτές να προτιμήσουν τις οικονομικότερες CPU 13th-Gen. Καθώς η Intel στρέφει την προσοχή της στις προσφορές της 14ης γενιάς, η διακοπή των overclockable chips του Raptor Lake σηματοδοτεί το τέλος ενός κεφαλαίου στη σειρά CPU της Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.