Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel κυκλοφορεί οδηγό αναφοράς για το σύνολο εντολών των επεξεργαστών Arrow Lake και Lunar Lake

      H intel περνάει φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο κοντά στο ευρύ κοινό

    Σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το οικοσύστημά της ISV για τις αναδυόμενες τεχνολογίες με τις μελλοντικές μικροαρχιτεκτονικές επεξεργαστών, η Intel εκδίδει περιοδικά οδηγούς αναφοράς συνόλων εντολών. Ο τελευταίος από αυτούς διέρρευσε στο διαδίκτυο, κάνοντας τις πρώτες αναφορές τους στις επερχόμενες μικροαρχιτεκτονικές επεξεργαστών-πελατών "Arrow Lake" και "Lunar Lake". Από ό,τι φαίνεται, η Intel σχεδιάζει μια μαζική ώθηση στο χώρο της επιτάχυνσης της ΤΝ πελάτη, ξεκινώντας με την επερχόμενη αρχιτεκτονική "Meteor Lake" που κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος. Ο επεξεργαστής αναμένεται να διαθέτει επιτάχυνση υλικού για ΤΝ, με τη νέα λειτουργία AI Boost.

     

    t3OFKxqJPzWoeqtV.jpg

     

    Η εταιρεία θα μπορούσε να βασιστεί στο AI Boost με ακόμη περισσότερες δυνατότητες στις επόμενες μικροαρχιτεκτονικές "Arrow Lake" και "Lunar Lake". Μεταξύ των συνόλων εντολών που σχετίζονται με τη δημιουργία και την εκπαίδευση νευρωνικών δικτύων βαθιάς μάθησης AI, είναι τα AVX VNNI με INT8, AVX VNNI με INT16, AVX-IFMA και AVX-NE Convert. Υπάρχουν αρκετές νέες εντολές σχετικές με την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των SHA512, SM3 και SM4. Η "Lunar Lake" θα εισαγάγει την TSE-PBNDKB (ολική κρυπτογράφηση αποθήκευσης). Ο οδηγός αναφοράς ISA είναι προσβάσιμος εδώ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.