Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel παρουσιάζει τις GPU Arc Pro

    Οι νέες κάρτες της Intel ονομάζονται Arc Pro και στοχεύουν σε όσους χρησιμοποιούν τις κάρτες γραφικών τους για κάτι περισσότερο από το gaming. Ίσως δεν θα είναι μεταξύ των καλύτερων καρτών γραφικών για gaming, αλλά η κωδικοποίηση AV1 τουλάχιστον μπορεί να κερδίσει ορισμένους χρήστες. Η Intel αποκάλυψε σήμερα μια επαγγελματική GPU για φορητές συσκευές, την A30M και δύο μοντέλα επιτραπέζιου υπολογιστή: την single-slot A40 και την double-slot A50. Και οι δύο επιτραπέζιες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για SFF συστήματα, γεγονός που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι η Intel μπορεί να έχει μερικές ακόμα εκπλήξεις στο μανίκι της.

    Όλες οι πρόσφατα ανακοινωθείσες GPU διαθέτουν ενσωματωμένο υλικό ray tracing, δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης και επιτάχυνση κωδικοποίησης υλικού AV1. Το AV1 αποτελεί την εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα χωρίς δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Google για την κωδικοποίηση HEVC. Μέχρι στιγμής, το AV1 δεν έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από το κοινό μέχρι στιγμής παρά τις υποσχέσεις του Netflix και του YouTube, ενώ η κύρια χρήση του τώρα είναι στις βιντεοκλήσεις Duo της Google μόνο, παρά το γεγονός ότι ξεπερνά το HEVC για ποιότητα συμπίεσης. Αυτό μάλλον συνέβαινε επειδή η κωδικοποίηση ήταν πάντα πολύ αργή, οπότε ένας καλός επιταχυντής υλικού και η υποστήριξη της Intel θα μπορούσαν να την απογειώσουν.

    Κατά τα άλλα, οι επεξεργαστές γραφικών της σειράς Intel Arc Pro A είναι πιστοποιημένοι για χρήση με κορυφαίες επαγγελματικές εφαρμογές λογισμικού στους κλάδους της αρχιτεκτονικής, της μηχανικής, των κατασκευών, του σχεδιασμού και στη παραγωγή. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση βιβλιοθηκών όπως το Blender και τις βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα στο Intel oneAPI Rendering Toolkit, οι οποίες "είναι ευρέως υιοθετημένες και ενσωματωμένες σε κορυφαία στον κλάδο εργαλεία απόδοσης", σύμφωνα με την Intel.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.