Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Micron παρουσιάζει RAM modules DDR5-8800 χωρητικότητας 256GB

      Ονομάζονται μονάδες MCRDIMM είναι υψηλής χωρητικότητας, διπλού ύψους και κατανάλωσης 20 Watt

    Η Micron παρουσίασε τις πρωτοποριακές μονάδες μνήμης 256 GB MCRDIMM αυτή την εβδομάδα στο GPU Technology Conference (GTC) που διοργανώνει η Nvidia. Σχεδιασμένες για servers επόμενης γενιάς, ιδίως για εκείνους που χρησιμοποιούν τους επεξεργαστές Xeon Scalable "Granite Rapids" της Intel, οι εν λόγω μονάδες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία μνήμης. Η ανακοίνωση της Micron για τη φάση δειγματοληψίας των 256 GB MCRDIMMs υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει λύσεις αιχμής στους πελάτες της.

     

    Στο GTC, η Micron παρουσίασε ένα module 256 GB DDR5-8800 MCRDIMM, παράλληλα με τα σχέδια για την προσφορά παραλλαγών τυπικής χωρητικ΄τητας προσαρμοσμένων για ποικίλες εφαρμογές, όπως διακομιστές 1U. Αυτές οι μονάδες, που βασίζονται σε modules των 32 Gb DDR5, αξιοποιούν καινοτόμες σχεδιαστικές προσεγγίσεις για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αποδοτικότητας. Παρά το γεγονός ότι λειτουργούν ελαφρώς θερμότερα λόγω της πυκνής διαμόρφωσής τους, τα 256 GB MCRDIMM της Micron διαθέτουν επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας συγκρίσιμα με τις προσφορές προηγούμενης γενιάς, υποσχόμενα μια απρόσκοπτη πορεία αναβάθμισης για τους φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων.

     

    Η τεχνολογία MCRDIMM της Micron εισάγει την τεχνολογία Multiplexer Combined Ranks (MCR), επιτρέποντας την ταυτόχρονη λειτουργία δύο φυσικών σειρών μέσα σε μία μόνο μονάδα. Διπλασιάζοντας ουσιαστικά τους ρυθμούς ανάκτησης δεδομένων ανά κύκλο ρολογιού, αυτές οι μονάδες ανεβάζουν τόσο τη χωρητικότητα όσο και τις επιδόσεις σε νέα ύψη. Με τις CPU Xeon Scalable 'Granite Rapids' της Intel να υποστηρίζουν υποσύστημα μνήμης 12 καναλιών, η συμβατότητα των 256 GB MCRDIMM της Micron τις τοποθετεί ως ιδανική λύση για εφαρμογές με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη που απαιτούν εκτεταμένους πόρους μνήμης. Η δυνατότητα φιλοξενίας έως και 6 TB DRAM σε έναν μόνο διακομιστή αναδεικνύει τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της τελευταίας καινοτομίας μνήμης της Micron στο τοπίο των κέντρων δεδομένων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.