Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft εργάζεται πάνω σε ένα Surface Go 4 με ARM και ένα νέο Surface Pro 11 ιντσών

    Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο Surface Go για κυκλοφορία φέτος, το οποίο θα διαθέτει για πρώτη φορά επεξεργαστή ARM. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Surface Go 4 έχει την κωδική ονομασία Tanta και θα διατίθεται με ένα SoC με βάση τον Snapdragon 7c στο entry-level μοντέλο και θα προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με το σημερινό Surface Go, αλλά με καλύτερη ενεργειακή απόδοση για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ακούγεται ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό του Surface Go 4 μαζί με το νέο SoC, αλλά θα εξακολουθεί να διατηρεί παρόμοιο μέγεθος με τα προηγούμενα μοντέλα. Το νέο SoC μπορεί επίσης να επιτρέψει στη Microsoft να στείλει για πρώτη φορά ένα Surface Go με 5G, αν και αυτή η SKU δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ότι θα αποσταλεί. Μια παραλλαγή Intel αναμένεται επίσης να παραμείνει για τους πελάτες που το επιθυμούν ή το προτιμούν.

     

    Εκτός από ένα Surface Go 4 με ARM, υπάρχουν φήμες ότι η Microsoft σχεδιάζει επίσης να στείλει ένα νέο Surface Pro σε δύο μεγέθη, παρόμοιο με αυτό που κάνει η Apple με το iPad Pro. Παράλληλα με το τυπικό Surface Pro 13 ιντσών που όλοι γνωρίζουμε, η Microsoft κατασκευάζει και ένα νέο Surface Pro 11 ιντσών. Το Surface Pro των 11 ιντσών φέρει την κωδική ονομασία Luxor και θα είναι παρόμοιο σε σχήμα και μέγεθος με αυτό του Surface Go, αν και με λεπτότερα bezels όπως το μεγαλύτερο αδελφάκι του. Φυσικά, το Surface Pro των 11 ιντσών θα είναι επίσης πιο ισχυρό, με καλύτερη οθόνη 120Hz σε σύγκριση με τη σειρά Surface Go που έχει χαμηλό προϋπολογισμό, η οποία θα εξακολουθεί να διατηρεί χαμηλή τιμή εισόδου.


    Τα Windows 11 ενημερώθηκαν πρόσφατα με μια νέα λειτουργία tablet που λειτουργεί καλύτερα σε συσκευές με μικρότερες οθόνες. Η γραμμή εργασιών ελαχιστοποιείται πλέον εκτός οπτικού πεδίου όταν είναι ανοιχτή μια εφαρμογή. Σε συσκευές με οθόνες 11 ιντσών ή μικρότερες, οι εφαρμογές ανοίγουν αυτόματα σε πλήρη οθόνη για να μιμηθούν καλύτερα την εμπειρία tablet που συναντάμε σε ένα iPad ή Android tablet. Αυτή η τάση θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και στην επόμενη έκδοση των Windows, η οποία επί του παρόντος αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2024. Έρχονται κι άλλες βελτιστοποιήσεις για tablet, όπως μια πιο φιλική προς την αφή Εξερεύνηση αρχείων, οθόνη κλειδώματος/σύνδεσης και περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Αυτό μπορεί να εξηγεί το ξαφνικό ενδιαφέρον της Microsoft για την αποστολή ενός νέου tablet 11 ιντσών για το εισαγωγικό επίπεδο και τη ναυαρχίδα.

     

    Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τα νέα Surface Go και Surface Pro, τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά, αλλά οι πηγές μου λένε ότι είναι απίθανο να τα δείτε να αποστέλλονται πριν από το φθινόπωρο (και ακόμη και τότε, τα πράγματα μπορεί να καθυστερήσουν περισσότερο). Η Microsoft είχε αρχικά προγραμματίσει να στείλει το νέο Surface Go αυτή την άνοιξη, αλλά μαθαίνω ότι το σχέδιο αυτό έχει πλέον αλλάξει. Η Microsoft θα πρέπει επίσης να περιμένει να ξεκινήσει η Qualcomm την αποστολή των νέων τσιπ Nuvia πριν μπορέσει να στείλει και το επόμενο Surface Pro.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Windows Central
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.