Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η MSI έχει μια νέα λύση στα προβλήματα τροφοδοσίας καλωδίων 12VHPWR

      Αν δειτε κίτρινο χρώμα, είτε είστε ΑΕΚτζής ή δεν έχετε τοποθετήσει σωστά το καλώδιο.

    Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε για τα προβλήματα με τα καλώδια 12VHPWR που ταλαιπώρησαν πολλούς το 2022, ένα πρόβλημα που αργότερα διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε από λανθασμένη τοποθέτηση καλώδιων τροφοδοσίας 12VHPWR/12+4-pin/16-pin σε κάρτες γραφικών, τροφοδοτικά ή και στα δύο. Αυτό το πρόβλημα επηρέασε κυρίως τους χρήστες των καρτών γραφικών RTX 4090 της Nvidia, καθώς η υψηλή κατανάλωση ενέργειας αυτής της GPU, όταν συνδυάστεί με ένα λανθασμένα τοποθετημένο καλώδιο 12VHPWR, μπορεί να προκαλέσει τη θέρμανση και το λιώσιμο του καλωδίου κατά τη χρήση, ένα πρόβλημα που μπορεί να αποφευχθεί, αν βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια σας είναι τοποθετημένα πλήρως/σωστά.

     

    Στην Computex, η MSI αποκάλυψε μια νέα λύση που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα επηρεαστεί από αυτό το ζήτημα στο μέλλον. Με το νέο τροφοδοτικό MAG A850GL PCIE5 ATX 3.0, η MSI παρέχει έγχρωμους συνδέσμους 12VHPWR που χρησιμοποιούν φωτεινούς κίτρινους πλαστικούς ακροδέκτες. Αυτό το έγχρωμο πλαστικό είναι ορατό μόνο όταν το καλώδιο δεν είναι πλήρως συνδεδεμένο με τον σύνδεσμο 12VHPWR στο τροφοδοτικό ή την κάρτα γραφικών σας, επιτρέποντας στους χρήστες να εντοπίζουν εύκολα αν τα καλώδια τους είναι τοποθετημένα λάθος.

     

    Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού θα βοηθήσει να αποφευχθούν τα προβλήματα των λιωμένων καλωδίων 12VHPWR, ένας παράγοντας που πιθανότατα θα καταστήσει αυτούς τους έγχρωμους ακροδέκτες σύνδεσης ένα κοινό χαρακτηριστικό για πολλά τροφοδοτικά στο μέλλον. Αυτές οι έγχρωμες συνδέσεις δεν είναι ορατές όταν τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημένα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό το σχεδιαστικό χαρακτηριστικό δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αισθητική ενός υπολογιστή, αλλά μπορεί να είναι σωτήριο στην αποφυγή προβλημάτων σύνδεσης.

    Ακολουθεί ένα βίντεο από το PC World, το οποίο πρόλαβε να δει από κοντά τη νέα καινοτομία της MSI στο τροφοδοτικό.

     

     

    Προχωρώντας, αναμένουμε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές τροφοδοτικών θα εφαρμόσουν χαρακτηριστικά όπως αυτό για τους συνδέσμους 12VHPWR. Αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό ασφαλείας που μπορεί να αποτρέψει την ακούσια καταστροφή πολύ ακριβού υλικού GPU ή/και PSU. Αυτό, θα πρέπει να αποτελεί μέρος ενός αναθεωρημένου προτύπου PSU 12VHPWR, μιας αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο και θα πρέπει από εδώ και πέρα κάθε καλώδιο 12VHPWR να κατασκευάζεται έτσι.

     

    Τα εύσημα πάνε στην MSI για την πραγματοποίηση μιας τόσο απλής, αλλά αποτελεσματικής αλλαγής στους συνδέσμους 12VHPWR. Ας ελπίσουμε ότι και άλλοι κατασκευαστές PSU θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.