Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Scalpers περνάνε δύσκολες ώρες με την RTX 4080

      Όχι μόνο δεν πωλούνται οι κάρτες, αλλά δεν γίνονται δεκτές επιστροφές με επιστροφή χρημάτων

    Δεν είναι μυστικό ότι η RTX 4080 δεν πουλάει ιδιαίτερα καλά, κυρίως λόγω της τιμής της στα $1.200, που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι πολύ ακριβό. Η κατάσταση έχει επηρεάσει ακόμη και τους scalpers, με πολλούς να πρέπει τώρα να μεταπωλήσουν τις κάρτες τους στο MSRP ή ακόμη λιγότερο σε ορισμένες περιπτώσεις. Μερικοί πωλητές μεταχειρισμένων προσπάθησαν να τις επιστρέψουν, κάτι που φαίνεται ότι ώθησε ορισμένους λιανοπωλητές να σταματήσουν να προσφέρουν επιστροφές χρημάτων για τις RTX 4080.

    Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάρτες γραφικών να αγοράζονται γρήγορα από scalpers και να πωλούνται σε ιστότοπους δημοπρασιών σε εξαιρετικά διογκωμένες τιμές. Αλλά το MSRP της RTX 4080 (και της RTX 4090) οδήγησε σε memes που αποκαλούν τη ίδια την Nvidia ως scalper.

     

    2022-12-02-image-2-j.webp

     

    Η έρευνά του techspot.com τον περασμένο μήνα, έδειξε ότι η RTX 4080 δεν πουλά τόσο καλά, μιας και οι περισσότεροι λιανοπωλητές  στις ΗΠΑ έχουν άφθονο απόθεμα. Αλλά φαίνεται ότι πολλοί scalpers υπέθεσαν ότι η κάρτα Lovelace θα ήταν δύσκολο να βρεθεί, έτσι αποφάσισαν να αγοράσουν κομμάτια για μεταπώληση.

    Αυτή η έλλειψη ζήτησης και η αφθονία των αποθεμάτων είναι εμφανής στο eBay, όπου πολλές κάρτες RTX 4080 πωλούνται περίπου ή λίγο πάνω από τις επίσημες τιμές καταστημάτων τους, πολύ μακριά από τις κακές εποχές που οι τιμές των GPU είχαν τριπλασιαστεί σε σχέση με το MSRP τους.

    Το VideoCardz αναφέρει ότι ένας scalper προσφέρει έξι RTX 4080 από διάφορους κατασκευαστές στην τιμή MSRP. Ο πωλητής γράφει ότι "η αγορά δεν είναι αυτό που νόμιζα."

     

    2022-12-02-image-j_1100.webp

     

    Φαίνεται ότι η αδυναμία πώλησης των καρτών RTX 4080 έχει αναγκάσει αρκετούς μεταπωλητές να τις επιστρέψουν για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, όπου μπορούν. Το κανάλι του YouTube Moore's Law is Dead εντόπισε ότι το Newegg δεν αφήνει τους αγοραστές να επιστρέψουν τις κάρτες για επιστροφή χρημάτων, πιθανώς ως απάντηση σε πολλούς scalpers που προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειές τους.

     

     

    Τα πράγματα δεν πρόκειται να βελτιωθούν για τους πωλητές RTX 4080 που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Υπάρχουν περισσότερες κάρτες από διαφορετικούς συνεργάτες της AIB που καταφθάνουν συνεχώς και η επερχόμενη κυκλοφορία της φθηνότερης σειράς Radeon RX 7900 της AMD πιθανότατα θα κάνει τις τιμές της Nvidia να φαίνονται ακόμη λιγότερο ελκυστικές. Δεδομένου του τι πέρασε ο κόσμος τα τελευταία δύο χρόνια αναφορικά με τις κάρτες γραφικών, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιον να λυπάται τους "φτωχούς" scalpers.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.