Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Intel i9-14900KS "ante portas"!

      Αναμένονται δηλώσεις από την intel που θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξή του

    Στον κόσμο των επεξεργαστών υψηλών επιδόσεων, η Intel είναι γνωστή για την υπέρβαση των ορίων του εφικτού. Και τώρα, φαίνεται ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει μια νέα CPU που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τα όρια των υπολογιστών γραφείου. Μια πρόσφατη διαρροή στο διαδίκτυο από τον χρήστη του X, HXL (@9550pro), υποτίθεται ότι δείχνει τον επερχόμενο Intel Core i9-14900KS. Αυτό το φημολογούμενο τσιπ λέγεται ότι είναι "θηρίο", ικανό να φτάσει ταχύτητα ρολογιού στα 6,2GHz από τη μάνα του. Η εικόνα, έχει προκαλέσει ένα κύμα ενθουσιασμού και εικασιών μεταξύ των λάτρεις της τεχνολογίας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τη γνησιότητά της, καθώς έχουν παρατηρηθεί κάποιες ανακολουθίες στα γράμματα στο κέλυφος του σε σύγκριση με τον Core i9-13900KS.

     

    Παρά τις ανησυχίες αυτές, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πιστεύουμε ότι η εικόνα μπορεί να είναι γνήσια. Η συνολική εμφάνιση του τσιπ φαίνεται να συνάδει με τη σχεδιαστική γλώσσα της Intel και η ύπαρξη του Core i9-14900KS φημολογείται εδώ και αρκετούς μήνες. Επιπλέον, η Intel έχει ιστορικό στην κυκλοφορία αυτών των high-end παραλλαγών "KS" για τους ενθουσιώδεις επεξεργαστές της. Ο Core i9-12900KS και ο αντίστοιχος του Raptor Lake αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι λογικό η Intel να ακολουθήσει τον Core i9-14900K με ένα μοντέλο KS για να ικανοποιήσει όσους αναζητούν την απόλυτη απόδοση.

     

    Ενώ η αυθεντικότητα της εικόνας παραμένει ανεπιβεβαίωτη, υπάρχουν κάποιες πιθανές προδιαγραφές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο Core i9-14900KS αναμένεται να διατηρήσει την ίδια διαμόρφωση πυρήνων με τον προκάτοχό του, με 24 πυρήνες (οκτώ πυρήνες απόδοσης και 16 πυρήνες αποδοτικότητας) και 32 νήματα. Η ταχύτητα ρολογιού είναι εκεί που βρίσκεται ο πραγματικός ενθουσιασμός. Το φημολογούμενο ρολόι των 6,2 GHz θα αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 6,0 GHz του Core i9-14900K. Αυτή η αύξηση των επιδόσεων θα καθιστούσε τον Core i9-14900KS έναν κορυφαίο διεκδικητή για την ταχύτερη CPU παιχνιδιών και σταθμών εργασίας στην αγορά.

     

    Ο Core i9-14900KS αναμένεται να έχει υψηλή τιμή, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται από 600 έως 750 δολάρια. Αυτή η τιμή είναι σύμφωνη με την τιμολόγηση άλλων high-end CPU KS της Intel. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, υπάρχουν φήμες ότι η Intel θα μπορούσε να ανακοινώσει τον Core i9-14900KS στη CES 2024, το ετήσιο συνέδριο τεχνολογίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται απλώς για εικασίες και ότι εκκρεμεί ακόμη μια επίσημη ανακοίνωση από την Intel, ενώ η CES είναι just around the corner, που λένε και στο χωριό μου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jacob Roach / Digital Trends
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.