Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Intel Lunar Lake εμφανίζεται με ενσωματωμένη μνήμη LPDDR5X

      Το πλακίδιο της cpu κατασκευάζεται επίσης από την TSMC, σύμφωνα με το Igor's Lab

    Η αρχιτεκτονική Lunar Lake της Intel, που είναι έτοιμη να διαδεχθεί την πλατφόρμα Meteor Lake για mobile συστήματα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε φωτογραφίες. Με στόχο τους εξαιρετικά φορητούς φορητούς υπολογιστές, ταμπλέτες και φορητές συσκευές, η Lunar Lake αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα για την Intel με πρωτοποριακές εξελίξεις. Αποκαλύφθηκε από τον γερμανικό ιστότοπο Igor's Lab, ένα δείγμα μηχανικής του Lunar Lake παρουσιάζει την πρωτοποριακή προσέγγιση της Intel στο τοπίο των κινητών υπολογιστών.

     

    images-2.fill.size_670x640.v1711635320.jpg

     

    Οι τεχνικές διαφάνειες που συνοδεύουν τη φωτογραφία αποκαλύπτουν ότι το Lunar Lake είναι η πρώτη CPU της Intel που ενσωματώνει μνήμη DDR, όπως τα τσιπ της σειράς M της Apple. Διαθέτοντας σχεδιασμό 4+4 με τέσσερις πυρήνες Lion Cove P και τέσσερις πυρήνες Skymont E, ο Lunar Lake υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα. Επιπλέον, η συνεργασία της Intel με την TSMC για το πλακίδιο του επεξεργαστή στη διεργασία των 3 nm σηματοδοτεί μια στρατηγική στροφή, αποκλίνοντας από τις παραδοσιακές πρακτικές κατασκευής.

     

    Στις αξιοσημείωτες αλλαγές περιλαμβάνονται η παράλειψη του I/O die και η συνεργασία της Intel με τη Microsoft για τη βελτιστοποίηση του Lunar Lake για τα Windows, ενσωματώνοντας ενδεχομένως βελτιώσεις που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ενσωμάτωση του τσιπ Battlemage, της δεύτερης γενιάς Arc graphics της Intel, υπόσχεται σημαντική αύξηση των επιδόσεων, ανταγωνιζόμενη τις entry-level διακριτές GPU. Με το Lunar Lake να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του αργότερα φέτος, η επέλαση της Intel σε αρχιτεκτονικές χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας προαναγγέλλει μια νέα εποχή καινοτομίας στους υπερ-φορητούς υπολογιστές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.