Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το επόμενης γενιάς τσιπ M3 Pro της Apple θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη περισσότερους πυρήνες CPU και GPU

      Η αναμονή για τον επεξεργαστή Apple M3 μπορεί να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη.

    Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εσωτερικές δοκιμές σε Mac με τα τσιπ M3. Τουλάχιστον μία από τις παραλλαγές θα μπορούσε να διαθέτει επεξεργαστή 12 πυρήνων, GPU 18 πυρήνων και μνήμη συστήματος 36GB. Ο επεξεργαστής της Apple επόμενης γενιάς απέχει ακόμα μερικούς μήνες από την κυκλοφορία. Οι φήμες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2024.


    Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου Power On, ο Mark Gurman του Bloomberg αποκάλυψε μερικά στοιχεία για το τσιπ M3. Με βάση στοιχεία από έναν προγραμματιστή εφαρμογών, η Apple δοκιμάζει τουλάχιστον μία παραλλαγή του M3 Pro με επεξεργαστή 12 πυρήνων που τρέχει το επερχόμενο macOS 14.0. Μια GPU 18 πυρήνων και 36GB μνήμης συστήματος αποτελούν επίσης μέρος του chip.

    Αυτό είναι πιθανότατα το entry-level M3 Pro chip που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το επόμενο high-end MacBook Pro και άλλα Mac της Apple.

     

    Από τους 12 πυρήνες CPU, υπάρχουν έξι πυρήνες υψηλών επιδόσεων και έξι πυρήνες αποδοτικότητας. Για σύγκριση, το M2 Pro διαθέτει παρόμοιο αριθμό πυρήνων υψηλής απόδοσης και δύο λιγότερους πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης. Διαθέτει επίσης μια GPU 16 πυρήνων, δύο λιγότερους από την επερχόμενη M3 Pro. Η Apple έκανε παρόμοια αύξηση στους πυρήνες CPU και GPU από τον M1 Pro στον M2 Pro. Η εταιρεία φαίνεται ότι σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τη μνήμη του συστήματος κατά 4GB στα 36GB. Τα τρέχοντα Mac που βασίζονται στο M2 Pro συνοδεύονται με μνήμη 32GB.

     

    Χάρη στην αύξηση των πυρήνων της CPU και της GPU, το M3 Pro θα πρέπει να φέρει μια αξιοσημείωτη αύξηση των επιδόσεων. Και αυτό χωρίς να ληφθούν υπόψη οι βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική ή στην ταχύτητα ρολογιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple θα κατασκευάσει τον M3 στον κόμβο 3nm της TSMC, καθιστώντας τον πυκνότερο και πιο αποδοτικό σε ισχύ.  Παρά τις εσωτερικές δοκιμές της Apple σε Macs με ισχύ M3, είναι απίθανο να κυκλοφορήσουν σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι M3 Macs θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο του 2024.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Ed Hardy/Cult of Mac
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.