Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το τμήμα της intel στη Κίνα οριστικοποιεί την refresh έκδοση του Raptor Lake

      Το Raptor Lake Refresh θα είναι η τελευταία σειρά CPU της Intel πριν από τη μετάβαση στην επωνυμία Core Ultra

    Η Intel μοιράστηκε μια νέα αφίσα στο Bilibili που επιβεβαιώνει επίσημα την ύπαρξη μιας ανανέωσης του Raptor Lake. Η νέα σειρά CPU θα λάβει την υπάρχουσα ονοματολογία της σειράς Intel Core i της Intel και θα φτάσει ως τα προϊόντα 14ης γενιάς. Η νέα ανανέωση θα αποτελείται από δύο πλατφόρμες CPU, μία για desktop και μία για mobile, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της σειράς S και της σειράς HX/U για φορητούς υπολογιστές υψηλής απόδοσης και ultrabook.

    Ακούσαμε για πρώτη φορά για το refresh του Raptor Lake το 2022, όταν διέρρευσε στο διαδίκτυο ένας οδικός χάρτης της Intel. Ο οδικός χάρτης που διέρρευσε αποκάλυψε σειρές επεξεργαστών desktop για καταναλωτές και σταθμούς εργασίας με TDP 35W - 125W, ωστόσο αφού αυτός διέρρευσε, θα μπορούσε να διαψευσθεί από την Intel, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Αρκετούς μήνες αργότερα, η διαρροή επιβεβαιώθηκε από ενημερώσεις BIOS μητρικών που διέθεταν υποστήριξη για CPUs "επόμενης γενιάς" της Intel, γεγονός που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την ύπαρξή του. Οι ενημερώσεις BIOS το απέδειξαν αυτό, επειδή η αρχιτεκτονική CPU επόμενης γενιάς της Intel, η Meteor Lake, θα χρησιμοποιεί μια ολοκαίνουργια υποδοχή, καθιστώντας αδύνατη τη συμβατότητα των σημερινών μητρικών.

     

    wJKdw7nU9GwWcXkQHgnshD-970-80.jpg cUrzsc5LP5vkhLRHQqsHbD-970-80.jpg

    (κλίκ στο σπόιλερ για την πλήρη φωτογραφία)

     

    Spoiler

    73445420d70895a2a7d240b4ec437e6e526693814.png@1048w_!web-dynamic.webp 


    Το μόνο πράγμα που οι διαρροές και οι φήμες δεν έλαβαν υπόψη τους ήταν η ανανέωση του Raptor Lake για laptop και desktop υπολογιστές. Η νέα αφίσα της Intel επιβεβαιώνει τώρα ότι η νέα ανανέωση θα φτάσει και στις δύο πλατφόρμες, και συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει τη σειρά HX υψηλής απόδοσης και τη σειρά U χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά παραδόξως, τα μέρη της σειράς U θα έρθουν με εντελώς διαφορετική ονοματολογία και θα ονομάζονται "επεξεργαστής Intel Core 1ης γενιάς" αντί για 14ης γενιάς. Σύμφωνα με μια απάντηση σε ερωτήσεις και απαντήσεις, η Intel το κάνει αυτό επειδή τα μέρη της σειράς U θα κυκλοφορήσουν αργότερα, δεν εξηγεί όμως γιατί η Intel δεν αλλάζει την ονοματολογία που πρόσφατα ανακοίνωσε με την ονομασία Core Ultra.

     

    Η Intel εξακολουθεί να μην έχει δημοσιεύσει προδιαγραφές CPU για τα ανανεωμένα μέρη της Raptor Lake, αλλά αν είναι όπως κάθε παραδοσιακή ανανέωση της Intel, μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτές οι CPUs θα διαθέτουν μέτριες αυξήσεις στην ταχύτητα ρολογιού και κάποιες πρόσθετες αλλαγές που θα ενισχύσουν την ταχύτητα, και τη λειτουργικότητα. Για παράδειγμα, η Intel μπορεί να αυξήσει τις ταχύτητες ρολογιού σε όλα τα μέρη και να αλλάξει γύρω από τον αριθμό των πυρήνων για ορισμένα μοντέλα για να τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα τσιπ προηγούμενης γενιάς Raptor Lake (vanilla) και Alder Lake.

     

    Ακόμα δεν έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά προηγούμενες διαρροές εκτιμούν ότι το πρώτο κύμα τσιπ της σειράς K θα φτάσει ήδη από φέτος.  Η Intel δεν το έχει επιβεβαιώσει αυτό, αλλά μπορούμε να περιμένουμε ότι αυτά τα τσιπ θα κυκλοφορήσουν τόσο σύντομα, δεδομένου ότι οι ενημερώσεις του BIOS είναι ήδη σε εξέλιξη για τις τρέχουσες μητρικές κάρτες της σειράς 700 που υποστηρίζουν τους νέους επεξεργαστές της Intel.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Bilibili
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.