Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Memtest86+ επιστρέφει με νέα έκδοση μετά από 9 χρόνια

    Το Memtest86+ έλαβε την πρώτη του ενημέρωση μετά από 9 χρόνια. Το πρόγραμμα έχει ξαναγραφτεί από την αρχή και είναι και πάλι σε ενεργό ανάπτυξη. Η νέα έκδοση, 6.0, διαθέτει μια πληθώρα ενημερώσεων για την ενημέρωση της εφαρμογής και την υποστήριξη του πιο πρόσφατου υλικού συστήματος από την Intel και την AMD. 
    Για τους μη μυημένους, το MemTest86 δημιουργήθηκε αρχικά στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές δοκιμής μνήμης DDR για προσωπικούς υπολογιστές. Αλλά η ανάπτυξη σταμάτησε το 2013 όταν το Memtest86 χωρίστηκε σε Memtest86 και Memtest86", με το πρώτο να αγοράζεται από την PassMark. Επισήμως, δεν γνωρίζουμε γιατί σταμάτησε η ανάπτυξη. Αλλά σε σύγκριση με το πλέον σύγχρονο Memtest86, το Memtest86+ είναι η version ανοιχτού κώδικα.

    Περιττό να πούμε ότι η έκδοση 6.00 διαθέτει πολλές ενημερώσεις, οι οποίες απαιτούνταν για να την φέρουν στα σύγχρονα πρότυπα σε σύγκριση με την έκδοση του 2013. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει πλήρως ξαναγραμμένο κώδικα για μητρικές που βασίζονται σε UEFI, τη σύγχρονη έκδοση ενός BIOS, τόσο για τις εκδόσεις 32-bit όσο και για τις 64-bit της εφαρμογής. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει πρόσθετη υποστήριξη για σελιδοποίηση μακράς διάρκειας x64, υποστήριξη έως και 256 πυρήνες, πρόσθετη ανίχνευση για μνήμη DDR4 και DDR5 -- αφού το DDR3 ήταν το πιο πρόσφατο πρότυπο μνήμης το 2013 -- και προσθέτει υποστήριξη για την έκδοση XMP 3.0.

    Η υποστήριξη CPU έχει βελτιωθεί σημαντικά, προσθέτοντας ανίχνευση για όλους τους επεξεργαστές που βασίζονται σε pre-Zen και AMD Zen, από τη σειρά Ryzen 1000 έως τη σειρά 7000, και τυχόν παλαιότερα εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν μετά το 2013. Η υποστήριξη της Intel έχει επίσης προστεθεί για τσιπ έως 13η Gen Raptor Lake. Τέλος, οι τελευταίες σημειώσεις ενημερωμένης έκδοσης δείχνουν ότι η έκδοση 6.0 προσθέτει υποστήριξη για παλαιότερα chipsets Nvidia και AMD - πιθανότατα πριν από το 2010, καθώς αναφέρει τα chipsets Nvidia nForce, μαζί με πολλές διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιστοποιήσεις και βελτιώσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: memtest.org
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.