Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Meteor Lake θα είναι το επόμενο "Centrino Moment" για την Intel σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας

      Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel ελπίζει ότι η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα ανακάμψει το Β' εξάμηνο του 2023

    Έχοντας δύο συνεχόμενα τρίμηνα με απώλειες, η Intel επέστρεψε στην κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο και βλέπει θετικά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας σε συνομιλία του με το Yahoo Finance Live, δηλώνοντας ότι τα χειρότερα έχουν πιθανότατα περάσει για την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ότι η αναθεώρηση προς τα πάνω του οδηγού για το γ' τρίμηνο δείχνει ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, ο Gelsinger αναμένει ότι η επερχόμενη οικογένεια CPU Meteor Lake θα αποτελέσει το νέο "Centrino Moment" της Intel.

     

    "Πιστεύω ότι έχουμε [...] δει τα χειρότερα", δήλωσε ο Gelsinger. "Προφανώς, τα επίπεδα αποθεμάτων των PC είναι τώρα και πάλι υγιή. Και βλέπουμε τα σήματα της ζήτησης. Ξέρετε, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα λίγο απόθεμα για τη δικτύωση και το κέντρο δεδομένων για να το ξεπεράσουμε το τρίτο τρίμηνο του έτους. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας σε αυτό το σημείο".

     

    Ο επικεφαλής της Intel απέδωσε τις θετικές προοπτικές του στις αναμενόμενες βελτιώσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σημειώνοντας ότι τα επίπεδα αποθεμάτων της Intel είναι πλέον υγιή, γι' αυτό και ο γίγαντας των τσιπ αναμένει πλέον βελτιώσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο λόγω προσαρμογής του επιπέδου των αποθεμάτων.

     

    Ο Gelsinger υπογράμμισε επίσης την επικείμενη παρουσίαση του επεξεργαστή της Intel με την κωδική ονομασία Meteor Lake, την πρώτη CPU πελάτη της εταιρείας που χρησιμοποιεί σχεδιασμό πολλαπλών τσιπ και ενσωματωμένο επιταχυντή AI για την ενίσχυση εφαρμογών όπως η μετάφραση γλωσσών σε πραγματικό χρόνο, η μεταγραφή και τα εφέ βίντεο, μεταξύ άλλων.

     

    Είναι ενδιαφέρον ότι ο Gelsinger βλέπει την ενσωμάτωση του επιταχυντή AI ως τη νέα στιγμή Centrino της εταιρείας. Πολύ πίσω στο 2003, η Intel ήταν η μόνη εταιρεία που προσέφερε μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα PC με Wi-Fi και κατάλληλη συνοδευτικό λογισμικό. Αντίθετα, η AMD και η Apple διαθέτουν σήμερα επεξεργαστές με ενσωματωμένους επιταχυντές AI και ενώ η υποστήριξη λογισμικού για τη μονάδα της AMD μπορεί να είναι ελάχιστη, οι δυνατότητες AI της Apple με τη Neural Engine χρησιμοποιούνται από το δικό της λογισμικό.

     

    "Βλέπουμε ότι είναι σαν τη στιγμή του Centrino για την εισαγωγή του Wi-Fi στους υπολογιστές πριν από δύο δεκαετίες", δήλωσε ο Gelsinger. "Βλέπουμε αυτό το AI PC να εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία εφαρμογών, σημαντικές αναβαθμίσεις εφαρμογών και ενθουσιασμούς ISV. Εμείς πρωτοπορούμε με το προϊόν μας Meteor Lake το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τόσο υγιείς και μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον".

     

    Ο Gelsinger ασχολήθηκε επίσης με τη θέση της Intel στην αγορά της Τεχνητής Νοημοσύνης στα κέντρα δεδομένων, αναγνωρίζοντας ότι η εταιρεία δεν ήταν τόσο ενεργή όσο θα έπρεπε. Αναγνώρισε την Nvidia ως ισχυρό ανταγωνιστή που έχει πρωτοστατήσει στον χώρο αυτό και σήμερα κυριαρχεί στον στίβο. Ωστόσο, ανέφερε ότι η Intel διαθέτει έναν ισχυρό οδικό χάρτη για τη σειρά προϊόντων Gaudi, η οποία κερδίζει το ενδιαφέρον της αγοράς. Όπως αποδεικνύεται, η εταιρεία έχει ήδη στο εργαστήριο το Gaudi 3, το οποίο είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το Gaudi 2.

     

    "Η σειρά προϊόντων μας Gaudi αρχίζει πραγματικά να αποκτά ενδιαφέρον στην αγορά, η πελατειακή ροή χτίζεται πολύ γρήγορα και έχουμε έναν πολύ ισχυρό οδικό χάρτη", δήλωσε ο Gelsinger. "Το Gaudi 2 αποστέλλεται σε όγκο σήμερα. Το Gaudi 3, μόλις παρέλαβα τον πρώτο επεξεργαστή. Έτσι, πρόκειται για ένα επίπεδο δυνατοτήτων 2x. Και, ξέρετε, θα ξεκινήσουμε [το Gaudi 3] για μαζικές αποστολές το επόμενο έτος. Και στη συνέχεια, το προϊόν μας για το 2025 βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο".

     

    Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρεία θα λάβει περισσότερα εύσημα για τις προσπάθειές της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς θα συνεχίσει να εκτελεί τα σχέδιά της. Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει τις προοπτικές των CPUs και των υπολογιστικών GPUs της εταιρείας στον χώρο της AI.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.