Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Φήμες για τις προδιαγραφές της Nvidia RTX 5090 δείχνουν αύξηση έως και 70% σε σχέση με την 4090

      Οι φήμες λένε ότι η RTX 5090 μπορεί να έχει σημαντικά περισσότερους πυρήνες CUDA και cache από την RTX 4090

    Πρόσφατα ήρθαν στο φως περισσότερες φήμες γύρω από τις προδιαγραφές της Nvidia GeForce RTX 5090, οι οποίες παρουσιάζουν την κάρτα γραφικών ως μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την καλύτερη κάρτα που έχει να προσφέρει η Nvidia αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, οι υποτιθέμενες βελτιώσεις αφήνουν την επίδοξη ναυαρχίδα μπροστά από την RTX 4090 κατά 70%.

    Ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας της Nvidia GeForce RTX 5090 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αυτό δεν έχει εμποδίσει πιθανά ψήγματα πληροφοριών σχετικά με το σχεδιασμό της να "διαφύγουν" από τα κεντρικά γραφεία της πράσινης ομάδας. Αυτές οι διαρροές μπορεί επίσης να μας δώσουν κάποιες ενδείξεις για το πόσο ισχυρή θα είναι η σειρά GeForce RTX 5000 στο σύνολό της.

     

    Φημολογούμενες προδιαγραφές Nvidia GeForce RTX 5090

    GPU die

    GB202

    CUDA cores

    24,576

    Tensor cores

    TBC

    RT cores

    TBC

    Base clock

    TBC

    Boost clock

    2.90GHz (2,898MHz)

    VRAM

    TBC

    Memory clock

    TBC

    Memory bus width

    512-bit

    Memory Bandwidth

    1.5TB/s (1,532GB/s)

    L2 Cache

    128MB

    TDP

    TBC

     

     

    Σύμφωνα με τον χρήστη του Chiphell και αξιόπιστο πληροφοριοδότη της Nvidia, panzerlied, "η κλίμακα [της RTX 5090] αυξάνεται κατά 50%, το εύρος ζώνης μνήμης αυξάνεται κατά 52%, η cache αυξάνεται κατά 78%, ενώ υπάρχει αύξηση της συχνότητας κατά 15% και βελτίωση κατά 1,7X". Σε μεταγενέστερη ανάρτηση διευκρινίστηκε ότι "αυτό είναι για σύγκριση με [την Nvidia GeForce RTX 4090], όχι για σύγκριση με την AD102".

     

    Ενώ αυτές οι αλλαγές είναι κάπως μυστικές, οι υποθέσεις μας για το τι "κλίμακα", "cache", "συχνότητα" και "βελτίωση" ευθυγραμμίζονται με την εκτίμηση του δικτυακού τόπου Videocardz. Αρκεί να πούμε ότι, αν αυτές οι προδιαγραφές ισχύουν, η RTX 5090 διαμορφώνεται ως ένας περισσότερο από άξιος διάδοχος της RTX 4090.


    Πηγή
    Φωτογραφία: TweakTown
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.