Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Μια παράληψη στον κώδικα των drivers για Linux έκανε τις GPU της Intel 100 φορές πιο αργές στο Ray Tracing

    Οι δημιουργοί προγραμμάτων οδήγησης GPU της Intel Linux κυκλοφόρησαν μια ενημέρωση που οδηγεί σε τεράστια ενίσχυση έως και 100 φορές στην απόδοση  ray tracing. Από τη μια, αυτό θα πρέπει να χαροποιήσει τους χρήστες για την τεράστια αυτή αύξηση. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα οδήγησης ήταν 100 φορές πιο αργό από ό,τι θα έπρεπε, λόγω παράβλεψης εκχώρησης μνήμης. 
    Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Phoronix με επίκεντρο το Linux αναφέρει ότι μια επιδιόρθωση που συγχωνεύτηκε στο πρόγραμμα οδήγησης ανοιχτού κώδικα Intel Mesa Vulkan εφαρμόστηκε από τον δυναμικό μηχανικό προγραμμάτων οδήγησης γραφικών Intel Linux Lionel Landwerlin την Πέμπτη. Ο προγραμματιστής σχολίασε με δυσαρέσκεια ότι το αίτημα συγχώνευσης, το οποίο ενσωματώθηκε ήδη στο Mesa 22.2, θα παρείχε "100x βελτίωση." Η Intel εργάζεται για την υποστήριξη Vulkan raytracing από τα τέλη του 2020, αλλά αυτή η επιδιόρθωση ήρθε κάλλιο αργά παρά ποτέ.

    Συνήθως, το πρόγραμμα οδήγησης Vulkan διασφαλίζει ότι η προσωρινή μνήμη που χρησιμοποιείται για την εργασία ray tracing της Vulkan θα βρίσκεται στην τοπική μνήμη, δηλαδή την πολύ γρήγορη μνήμη γραφικών στη διακριτή GPU. Έλειπε μια γραμμή κώδικα, επομένως αυτή η εργασία καθαρισμού κατανομής μνήμης δεν ορίστηκε ποτέ. Έτσι, το πρόγραμμα οδήγησης Vulkan μετατόπιζε τα δεδομένα ray tracing στη πιο αργή μνήμη συστήματος, ουσιαστικά στέλνοντας την για επεξεργασία εκτός της GPU και πίσω πάλι. Σκεφτείτε τις συνεχιζόμενες σύνθετες μεταφορές σε αυτήν την πιο αργή μνήμη που λαμβάνουν χώρα, επιβραδύνοντας σημαντικά την απόδοση του ray tracing. Αποδεικνύεται, ότι ο ορισμός μιας επισήμανσης για το "ANV_BO_ALLOC_LOCAL_MEM" θα εξασφάλιζε ότι η VRAM θα χρησιμοποιηθεί αντ 'αυτού και το αποτέλεσμα ήταν μια ενίσχυση απόδοσης 100 φορές.
    Το Mesa 22.2, το οποίο περιλαμβάνει τον νέο κωδικό, πρόκειται να διακλαδωθεί τις επόμενες ημέρες και θα συμπεριληφθεί σε μια δέσμη άλλων βελτιώσεων προγραμμάτων οδήγησης, που θα φτάσουν στους τελικούς χρήστες μέχρι τα τέλη Αυγούστου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Intel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.