Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Ubuntu αλλάζει τη πολιτική αναβαθμίσεων του

    Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Neowin.com, μετά από περισσότερα από 17 χρόνια, το Ubuntu αλλάζει επιτέλους τρόπο με τον οποίο θα διαθέτει τις ενημερωμένες εκδόσεις του στο κοινό. Προχωράει δηλαδή στην υιοθέτηση των «κυλιόμενων» κύκλων κυκλοφορίας ενημερώσεων, τρόπος που βοήθησε και στη διάδοση του Arch Linux:

    Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Σύμφωνα με την τεκμηρίωση, επιτυγχάνεται κυρίως με την παρακολούθηση των αποθετηρίων "αναπτύξεως" ("devel" repositories), τα οποία είναι αποθετήρια που υπήρχαν για κάθε κυκλοφορία αλλά δεν χρησιμοποιούνται συχνά στην παραγωγή. Πρέπει να ξεκινήσετε με μια τροποποιημένη εικόνα του Ubuntu που μπορείτε να βρείτε εδώ. Στη συνέχεια, η διανομή πρέπει να «αρχικοποιηθεί» ακολουθώντας τα βήματα στην τεκμηρίωση. Τέλος, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το προσαρμοσμένο εργαλείο τους που ονομάζεται «rhino-update», το οποίο επεκτείνει τις δυνατότητες σε apt που επιτρέπουν στη διανομή να ενημερώνεται εκτός των κανονικών ορίων μιας παραδοσιακής έκδοσης του Ubuntu.

    Ενώ το Ubuntu συνεχίζει να έχει επιτυχία στο cloud με τις προτάσεις για διακομιστές, η λύσεις για desktops έχει χάσει πολύ από τη λάμψη της. Άλλες διανομές, όπως το Fedora και το Manjaro (μια φιλική εγκατάσταση του Arch) έχουν τύχει μεγάλης επιτυχίας. Αν το Rolling Rhino  θα καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο Ubuntu στον χώρο των καταναλωτών/χομπίστων ή αν αυξήσει τη δημοτικότητα του Ubuntu στον χώρο των κοντέινερ είναι κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.