Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ένας από τους εφευρέτες του ποντικιού και πρωτοπόρους του σύγχρονου desktop, ο William English, πεθαίνει στα 91

    Ένας από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης διεπαφής υπολογιστών δεν είναι πλέον μαζί μας. Οι New York Times ανέφεραν ότι ο William "Bill" English πέθανε στις 26 Ιουλίου από αναπνευστική ανεπάρκεια στην ηλικία των 91 ετών.

     

    large_dims.jpg

     

    Μαζί με τον Douglas Englebart, στο Stanford Research Institute, o English ανέπτυξε το πρώτο ποντίκι για υπολογιστές και ετοίμασαν μια παρουσίαση με τίτλο "Mother of All Demos" που, το 1968, υπογράμμισε πολλές έννοιες που σήμερα βλέπουμε υλοποιημένες στους σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως το GUI, η online επεξεργασία κειμένου, οι βιντεοκλήσεις και οι υπερσύνδεσμοι.

     

    large.datormus_computermouse.png

     

    Αν και ο Englebart ήταν ο οραματιστής, ο English ήταν ο μοναδικός που κατανόησε τις ιδέες του και είχε το ταλέντο να τις κάνει πραγματικότητα. Κατασκεύασε το πρώτο ποντίκι ακολουθώντας ένα απλό σχέδιο που ο Englebart είχε κάνει στο χαρτί. Ενώ ο Englebart επεδείκνυε κάποιες ιδέες στο "Mother of All Demos" ο English ήταν αυτός που ενορχήστρωνε τα πάντα πίσω από τη σκηνή.

     

     

    Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς σήμερα την κληρονομιά του English. Αν και οι οθόνες αφής χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα, πολλές επινοήσεις του English βελτιώθηκαν αργότερα στο, γνωστό πλέον Xerox Parc, και βρήκαν τον δρόμο τους στη βιομηχανία υπολογιστών και στα σπίτια μας. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.