Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Έφτασε το νέο Raspberry Pi 4 με απίστευτες δυνατότητες για 35$

    To νέο Raspberry Pi έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο με μια αναβάθμιση του πιο δημοφιλούς single board computer στον κόσμο που προσφέρει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για μόλις 35$!

     

    πι_4_σπεψσ.jpg

    Στην καρδιά του συστήματος υπάρχει ένας ισχυρός 64-bit quad core ARM Cortex-A72(BCM2711) που τρέχει στα 1.5GHz και διατίθεται με τρεις εκδοχές μνήμης: 1GB, 2GB και 4GB LPDDR4. Ο νέος επεξεργαστής προσφέρει επιδόσεις στα επίπεδα του entry-level-desktop ενώ αναμένεται πολύ καλή αύξηση επιδόσεων και για τις εφαρμογές game emulation που χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά με το Raspberry Pi.

     

    Στο θέμα των γραφικών και της φυσικής διεπαφής για έξοδο οθόνης, το νέο Raspberry Pi διαθέτει 2 micro-HDMI θύρες των οποίων η διαχείριση γίνεται από ένα βελτιωμένο VideoCore VI GPU. Εκτός από την υποστήριξη εξόδου 4K, το νέο GPU μπορεί να διαχειριστεί Η.265 4Κp60 decoding! Επίσης υποστηρίζεται ο Mesa "V3D" driver για OpenGL επιτάχυνση του web browsing.

     

    Αναβάθμιση έχουμε και στις δυνατότητες δικτύωσης της συσκευής, καθώς υποστηρίζεται ανεξάρτητο Gigabit ethernet (όχι το μέχρι τώρα USB pass-through) και ασύρματο Wi-Fi με 2x την ταχύτητα και 4x την απόσταση που υποστήριζε το παλαιότερο Raspberry Pi 3B+.

     

     

    raspberry-pi-4-specs.jpg

    Για την περαιτέρω συνδεσιμότητα της συσκευής υποστηρίζονται οι διεπαφές USB2 και USB3 (type-A), ενώ η τροφοδοσία γίνεται από μία USB-C θύρα.

     

    H νέα συσκευή είναι 100% συμβατή με τις παλαιότερες.

     

     

    Οι τιμές για προπαραγγελίες (με αναμενόμενη διάθεση στις αρχές Ιουλίου) είναι: $35/£34 για το 1GB Raspberry Pi 4, $45/£44 για τα 2GB και $55/£54 για την έκδοση 4GB Raspberry Pi 4 Model B. Περισσότερες πληροφορίες για αγορά μπορείτε να βρείτε και από τους "επίσημους πωλητές"  Pimoroni, The PiHut, PiShop και CanaKit.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.