Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αποχωρεί από την αγορά των optical discs η Taiyo Yuden

    .
    Τα προϊόντα της θεωρούνταν κορυφαία για πάρα πολλούς κατόχους μονάδων εγγραφής CD ή DVD δίσκων και προτείνονταν με κάθε ευκαιρία στα threads του TheLab. Οργανώνονταν ακόμα και ομαδικές αγορές Taiyo Yuden, ή έστω δεν έλειπαν από αυτές, όπου πολλοί τα αγόραζαν κατά εκατοντάδες, ενώ είχαν υπάρξει και αναφορές για fake Taiyo Yuden DVDs. Δεν λείπανε και τα threads αναζήτησης, ενώ όταν τα Taiyo άρχισαν να σπανίζουν στην Ελληνική αγορά και κάποιοι δυσκολευόμενοι να τα βρουν, έψαχναν για εναλλακτικές, αλλά και πάλι Taiyo Yuden τους πρότειναν!

     

    Η Taiyo Yuden μεσουράνησε κατά τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 και τα δισκάκια της, CDRs, DVDRs και BDRs, χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς κατασκευαστές όπως οι Fujifilm, Maxell, Panasonic, Plextor, TDK και Verbatim. Αν και αντιμετώπισε έντονο ανταγωνισμό, κυρίως από κατασκευαστές από την Κίνα, η εταιρία έμεινε σταθερή και συνέχισε να προσφέρει κορυφαίας ποιότητας οπτικά μέσα αποθήκευσης. Το 2008 συνεργάστηκε με την JVC ώστε να προωθήσει αποτελεσματικότερα τα προϊόντα της εκτός Ιαπωνίας όπου είχε και την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα ως εταιρία, δημιουργώντας την Victor Advanced Media, ενώ προϊόντα της πουλιούνται σε Αμερική και άλλες χώρες όπως η Βρετανία, κάτω από την επωνυμία "That's".

     

    taiyo yuden Bdr Blu Ray 1

     

    Με τους δίσκους τώρα να φτάνουν χωρητικότητες αρκετών TBs και το cloud storage να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, το ενδιαφέρον για οπτικά μέσα αποθήκευσης έχει μειωθεί σημαντικά. Η εταιρία προσπάθησε να μειώσει το κόστος παραγωγής και την περαιτέρω βελτίωση των προϊόντων της, αλλά τελικά αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετό. Πρόσφατες ανατιμήσεις στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα οπτικά μέσα αποθήκευσης, κατέστησαν τις παραπάνω προσπάθειες μάταιες. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή οπτικών μέσων αποθήκευσης μέχρι το τέλος του 2015, και θα σταματήσει τις πωλήσεις αυτών το Φεβρουάριο του 2016.

     

    Η Taiyo Yuden ιδρύθηκε το 1950 από τον Hikohachi Sato και κατασκευάζει σήμερα πλήθος προϊόντων τα οποία απαιτούν προηγμένα και υψηλής ποιότητας υλικά και ηλεκτρονικά. Η εταιρία διατηρεί εργοστάσια σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Κορέα, Κίνα Φιλιππίνες, Ταϊβάν, Μαλαισία και Ταϊλάνδη, καθώς και πολλά σημεία έρευνας, αλλά και πώλησης ανά τον κόσμο. Τα έσοδά της φτάνουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.