Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ενισχύοντας την ουδετερότητα του δικτύου, το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ βάζει φρένο στην αμφιλεγόμενη πρακτική της μηδενικής χρέωσης δεδομένων

    Σήμερα, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε κατά των γερμανικών παρόχων Vodafone και Telekom, λέγοντας ότι οι επιλογές τους για "μηδενική χρέωση δεδομένων" (zero tariff) παραβιάζουν τον νόμο της ΕΕ για την ουδετερότητα του διαδικτύου (net neutrality) - νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι οι φορείς εκμετάλλευσης αντιμετωπίζουν ισότιμα την κίνηση στο Διαδίκτυο, χωρίς να ευνοούνται ορισμένοι διαδικτυακούς πάροχοι λόγω εμπορικών συμφωνιών. Δεν είναι η πρώτη φορά που το δικαστήριο ασχολείται με το θέμα αυτό, αλλά η απόφαση είναι ένα δυνατό ράπισμα της πρακτικής της "μηδενικού συντελεστή" σε μερικές υπηρεσίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.