Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επιστρέφει το Hawaii με ανεβασμένους χρονισμούς και περισσότερη μνήμη

    .
    Ακόμα είναι άγνωστο πια θα είναι η τελική ονομασία που θα έχουν τα μοντέλα που θα βασίζονται στον πυρήνα Hawaii. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν τον Hawaii XT(2816 stream processors), ο οποίος βρίσκεται στις R9 290X, θα τον έχουν χρονισμένο στα 1050MHz, το οποίο σημαίνει μια αύξηση κατά 50MHz. Αυτές που θα χρησιμοποιούν τον Hawaii Pro(2560 stream processors), ο οποίος βρίσκεται στα μοντέλα R9 290, θα τον έχουν χρονισμένο στα 1010MHz, μια αύξηση της τάξης των 63MHz.

     

    Οι σημαντικότερες αλλαγές θα βρίσκονται στην μνήμη. Αν και οι κάρτες που θα βασίζονται στον πυρήνα Hawaii, είτε τον XT είτε τον Pro, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μνήμη GDDR5, αυτή θα είναι αυξημένη σημαντικά σε συχνότητα. Συγκεκριμένα οι μνήμες θα έρχονται χρονισμένες στα 1500MHz, μια σημαντική αύξηση της τάξης των 250MHz. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το διαθέσιμο bandwidth να αυξηθεί από τα 320GB/sec που έχουν σήμερα οι R9 290X και R9 290, στα 384GB/sec. Όσον αφορά την ποσότητα της μνήμης, αν και υπάρχουν ήδη R9 290X με 8GB μνήμη, αυτές είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Στην σειρά 300, για τα μοντέλα με τον πυρήνα Hawaii, τα 8GB θα είναι μάλλον η στάνταρ επιλογή.

     


    Hawaii 300 series

     


    Τόσο η χρήση μνημών με αυξημένη συχνότητα λειτουργίας, όσο και ο διπλασιασμός της στάνταρ ποσότητας από τα 4GB στα 8GB, δείχνουν ότι η AMD στοχεύει σε αναλύσεις 4K, όπου πιθανόν θεωρεί ότι οι κάρτες της θα συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές, διαθέτοντας υψηλότερο bandwidth έναντι της TITAN-X και της αναμενόμενης 980Ti της Nvidia.

     

    Τέλος, στο άρθρο του Videocardz γίνεται μια σούμα με αρκετά από αυτά που γνωρίζουμε ή φημολογούνται. Υπάρχει μια λίστα με τα μοντέλα της σειράς 300, το τι περιμένουμε όσον αφορά το Fiji, αλλά και μια λίστα με τα μοντέλα που θα αποτελούν την mobile σειρά 300.

     


    300 series

     

     

    Hawaii 300 mobile series


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.