Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η AMD ανακοίνωσε τους Bristol Ridge για το desktop και την AM4 πλατφόρμα

    Η AMD έκανε σήμερα το πρώτο της βήμα στην μετά DDR3 εποχή στο desktop, ανακοινώνοντας τους desktop Bristol Ridge και την νέα πλατφόρμα AM4, η οποία θα φιλοξενήσει και τους Zen αργότερα. Η AM4 είναι η πρώτη desktop πλατφόρμα της AMD με υποστήριξη DDR4 μνήμης, αλλά αρχικά η διαθεσιμότητα της θα είναι περιορισμένη μέσω των OEMs, με την Lenovo και την HP να είναι οι πρώτες εταιρίες οι οποίες θα παρουσιάσουν προϊόντα AM4. Η AMD προωθεί τους AM4 και τους Bristol Ridge, ως την απόλυτη λύση για ένα οικονομικό σύστημα για την mainstream αγορά και για eSports gaming.

     

    Η νέα AM4 πλατφόρμα της AMD είναι ένα σημαντικό βήμα για την εταιρία, η οποία έχει παραμείνει ακόμα με τα AM3+ και FM2+ τα οποία υποστηρίζουν DDR3. Η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει τόσο τους Bristol Ridge που ανακοινώθηκαν σήμερα, όσο και τους Summit Ridge, αρχιτεκτονικής Zen που θα δούμε αργότερα.  Η AM4 έρχεται με πλήθος νέων χαρακτηριστικών, σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση έναντι των υπαρχόντων, υψηλότερο memory bandwidth χάρη στην υποστήριξη μνήμης DDR4 και με πολλά χρόνια ζωής μπροστά της, σύμφωνα με την AMD. Όλα αυτά αναφέρονται αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες.

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_AM4-Features.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_AM4-Platform.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_DDR4-Memory.jpg

     

    Με την σημερινή ανακοίνωση, η AMD αποκαλύπτει τρία chipsets για την AM4 πλατφόρμα, τα B350, A320 και X/B/A300. Το B350 προορίζεται για την μεσαίας κατηγορίας αγορά, ενώ τα A320 και X/B/A300 για πιο οικονομικές λύσεις. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι οι νέοι Bristol Ridge ενσωματώνουν χαρακτηριστικά chipset, οπότε τα παραπάνω chipsets απλά προσθέτουν επιπλέον δυνατότητες διασύνδεσης σε αυτές που ήδη προσφέρουν οι επεξεργαστές. Αργότερα η AMD θα ανακοινώσει και ένα ακόμα chipset για χρήση κυρίως με τους κορυφαίους Summit Ridge.

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_AM4-SKUs.jpg

     

    AM4-Chipset-SKUs.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_Chipset-IO.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_AM4-Chipset.jpg

     

    Η AMD θα διαθέσει αρχικά οκτώ μοντέλα Bristol Ridge, επτά APUs και έναν CPU. Οι νέοι 7ης γενιάς Bristol Ridge APUs, έχουν υποστεί αρκετές βελτιώσεις, προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις και έχοντας παράλληλα και μικρότερο TDP έναντι των Kaveri APUs. Κανένα από τα οκτώ νέα μοντέλα δεν υπερβαίνει τα 65W TDP.

     

    Το κορυφαίο μοντέλο από τις νέες APUs, ο A12-9800, έρχεται με τέσσερις πυρήνες αρχιτεκτονικής Excavator, με συχνότητα λειτουργίας από 3.8GHz έως και 4.2GHz. Τα γραφικά είναι επιπέδου R7 με 512 stream processors αρχιτεκτονικής GCN και συχνότητα λειτουργίας για την ενσωματωμένη GPU η οποία φτάνει έως τα 1108MHz. Το TDP του είναι 65W. Αναλυτικά τα μέλη της σειράς Bristol Ridge είναι τα παρακάτω.

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_Family-SKUs-Lineup.jpg

     

    Η AMD συγκρίνει τον A12-9800 και τον A12-9800E, που είναι η χαμηλής κατανάλωσης έκδοση του A12-9800 με αντίστοιχους Intel επεξεργαστές, με τα αποτελέσματα που δίνει να είναι τα παρακάτω. Σύμφωνα με την AMD οι νέοι της επεξεργαστές προσφέρουν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα των γραφικών και ανταγωνιστικές επιδόσεις στον τομέα της επεξεργασίας.

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_Bristol-Ridge-vs-Skylake.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_A12-9800-vs-i5-6600K.jpg

     

    Τέλος, οι Bristol Ridge έρχονται με πλήρη υποστήριξη HSA καθώς και αναβαθμισμένες δυνατότητες στον τομέα του video playback διαθέτοντας hardware decoding για 4K, τόσο για H264 όσο και για H265.

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_Launch.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_SKU-Positioning.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_Branding.jpg

     

    AMD-Bristol-Ridge-APU_HVEC-Support.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.