Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η AMD προτείνει επισήμως Windows 10 Pro ή Linux για τους Threadripper 3990X

    H AMD κυκλοφόρησε πρόσφατα τους πανίσχυρους Threadripper 3990X που διαθέτουν 64 πυρήνες και 128 νήματα επεξεργασίας. Ποιο όμως είναι το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της θηριώδους ισχύος των 128 νημάτων; Η AMD δίνει την επίσημη απάντηση.

     

    Οι reviewers που πλέον έχουν δοκιμάσει σε διαφορετικά σενάρια τους νέους επεξεργαστές, διαπίστωσαν ότι τα 128 threads του επεξεργαστή χωρίζονται σε δύο ομάδες των 64 threads από τα Windows 10, κάτι που έπληττε την απόδοση του επεξεργαστή. Γι' αυτόν τον λόγο, οι reviewers πρότειναν, μετά τις δοκιμές τους, τις υψηλότερου επιπέδου εκδόσεις των Windows 10 (Windows 10 Pro for Workstations, Windows 10 Pro for Enterprise) ή Linux.

     

    Η AMD πλέον με δημόσια δήλωσή της ξεκαθαρίζει: "Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η AMD επισήμως προτείνει Windows 10 Professional ή Linux για τον AMD Threadripper 3990X. Οι υψηλότερου επιπέδου εκδόσεις των Windows 10 δεν προσφέρουν επιπρόσθετες επιδόσεις ή κάποια επιπλέον συμβατότητα σε σχέση με τον επεξεργαστή. Γνωρίζουμε ότι αυτή η πρόταση έχει γίνει σε κάποια άρθρα και η ομάδα μας διεξάγει ελέγχους, αλλά αυτή είναι η επίσημη πρόταση της εταιρείας".

     

    Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, μετά τη διευκρίνιση της AMD: Αν οι υψηλότερου επιπέδου εκδόσεις των Windows δεν μπορούν να διορθώσουν τη μείωση των επιδόσεων εξαιτίας της διαίρεσης των 128 νημάτων σε δύο ομάδες, τότε η μόνη εναλλακτική είναι το Linux για βέλτιστη αξιοποίηση;


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.