Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Apple θα πληρώσει μέχρι μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε καταναλωτές για τη διευθέτηση αγωγής σχετικά με τα iPhones

    Το 2017, η  Apple παραδέχτηκε ότι επιβράδυνε, ως προς τις επιδόσεις, τα iPhones παλαιότερης γενιάς. Τώρα όμως η εταιρεία καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό για μια τέτοια πρακτική.

     

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Apple καλείται να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να διευθετήσει τη μαζική αγωγή εναντίον της, σχετικά με την απόφαση της εταιρείας να μειώσει τις επιδόσεις των iPhones παλαιότερης γενιάς. Η μαζική αγωγή καλύπτει τους κατόχους iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus και SE που έτρεχαν iOS 10.2.1 και μεταγενέστερο. Η αγωγή επίσης καλύπτει τους κατόχους iPhone 7 και 7 Plus, εφόσον τα τηλέφωνα έτρεχαν iOS 11.2 ή μεταγενέστερο, πριν τις 12 Δεκεμβρίου 2017.

     

    Υπολογίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν 25$ για κάθε τηλέφωνο, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά η Apple θα πληρώσει 310 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Το Reuters επίσης αναφέρει ότι οι δικηγόροι ζητάνε 93 εκατομμύρια δολάρια για νομικά τέλη και 1,5 εκατομμύρια για έξοδα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων, μια τέτοια διευθέτηση είναι "δίκαιη, λογική και επαρκής".


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.